reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co na anemię w ciazy?

A piłaś sok / herbatę? Bo ja przygotowuję się do ciąży i chętnie bym popracowała nad swoim żelazem :)
Tak zwykła herbatę z pokrzywy z Herbapolu . Na prawdę pokrzywa działa cuda jeśli chodzi o żelazo piłam 1 szklankę lub 2 dziennie hemoglobina z 9,9 skoczyła mi na 12 i później piłam 3,4 szklanki w tygodniu . Jeśli nie jesteś w ciąży to pij codziennie pokrzywa jest bardzo zdrowa.

reklama
Cześć dziewczyny ;)
Podejrzewam, że jestem w ciąży ( test pozytywny )
Oczywiście odrazu umówiłam że na wizytę NFZ do ginekologa zapisały mnie w tygodniu 9+4. Pomimo moich sprzeciwów że to za późno, twierdzą, że to nie jest późno, do 10 tyg maja czas na potwierdzenie.
Zapisałam się też prywatnie w tygodniu 7+2 bo nie wytrzymam tak długo.
A do sedna zrobiłam sobie badania krwi Morfologie: wynik podwyższone MCV wyszlo 98 ( norma 95 ) i
MCH 33 ( norma 32 )
Na internecie piszą że oznacza to niedobór witaminy b12, folianu, bądź żelaza.
Dodam ze o dziecko staramy się 1.5 roku od tego czasu stosuje Prenatal Uno. Powinnam się martwić tymi wynikami ?

Cześć dziewczyny ;)
Podejrzewam, że jestem w ciąży ( test pozytywny )
Oczywiście odrazu umówiłam że na wizytę NFZ do ginekologa zapisały mnie w tygodniu 9+4. Pomimo moich sprzeciwów że to za późno, twierdzą, że to nie jest późno, do 10 tyg maja czas na potwierdzenie.
Zapisałam się też prywatnie w tygodniu 7+2 bo nie wytrzymam tak długo.
A do sedna zrobiłam sobie badania krwi Morfologie: wynik podwyższone MCV wyszlo 98 ( norma 95 ) i
MCH 33 ( norma 32 )
Na internecie piszą że oznacza to niedobór witaminy b12, folianu, bądź żelaza.
Dodam ze o dziecko staramy się 1.5 roku od tego czasu stosuje Prenatal Uno. Powinnam się martwić tymi wynikami ?
Bo nie jest za późno:) do 10 tygodnia. Taka prawda jest. Co do wyników to nie jest aż tak tragicznie, w ciazy mają prawo byc troszke wyższe. Niedługo bedziesz miala wizyte prywatna to zapytasz, ale jak dla mnie to nie są złe wyniki.
Gratuluje.

Do góry