reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co mamy piją w ciągu dnia? - wątek sponsorowany

reklama
Zdecydowanie najczęściej pije wodę i miętę :-) bo lubię :-)
ostatnio dla zdrowotności piję wodę z cytryną i miodem :-)

raz na jakiś czas melisę jak dzieciaki dadzą popalić hehehe :-) ;)

No wiec ja po wypiciu rano dwoch kaw to pozniej pije juz tylko wode ... ewentualnie redbulla;-)
Ile wypijam wody? -jakis 1 litr do 1,5 litra dziennie(latem wiecej) ...napewno nie jest to woda zywiec zdroj,bo mieszkam w Niemczech i tu takowej nie ma;-) ale z tego co sie orientuje to nie jest ona zbyt dobra...jak jestem w polsce to chetniej kupuje muszynianke.

A jaka jest rola wody w codziennej diecie? Woda oczyszcza organizm z toksyn ,i napewno jest zdrowsza od gazowanych,slodkich napojow,skutecznie gasi pragnienie.

Rano kawka, potem czerwona herbata naprzemiennie z wodą źródlaną. Kiedys piłam napoje gazowane, jednak ze wzgledu na to,ze jestem mamą-zmieniłam nieco swoje nawyki. Chce by mój synek czerpał z nas przykład. Choc zdarzają sie odstępstwa od normy-w czasie spotkań w większym gronie -szczególnie innych maluchów.

Ja piję ok.1.5 litra wody mineralnej.Do Żywca przyzwyczaiłam się już jakiś czas temu i czasami tylko testuję inne wody (Cisowiankę).Poza tym 1-2 kawy,jakiś sok po córce dopiję :) Nie toleruję herbaty,napojów słodzonych.Soki sama wyciskam ze świeżych owoców.No i niestety Coca Cola light to mój wielki nałóg.Ale nie walczę z nim,bo ją lubię :)

Jolit@84, Żywiec Zdrój to woda źródlana o niskiej mineralizacji (230 mg/l), niskosodowa i niskosiarczanowa, o niskiej zawartości azotanów i azotynów oraz fluorków. Według opinii ekspertów z Państwowego Zakładu Higieny taka woda jest odpowiednia na co dzień dla każdego bez względu wiek czy stan zdrowia, nawet dla tak szczególnych grup jak małe dzieci i kobiety w ciąży czy karmiące piersią, co potwierdza m.in. Instytut Matki i Dziecka.

Cieszę się, że woda ma stałe miejsce w Waszej codziennej diecie jak również, że staracie się dać przykład Waszym maluchom. A czy w czasie obecnych, srogich mrozów, pijecie mniej, czy może więcej wody?

Pozdrawiam,
Michał_Żywiec Zdrój

reklama
Piję dużo wody niezależnie od pogody :) najlepiej z cytryną
inka
czekolada na gorąco
kakao
herbaty wszystkie owocowe bez dodatku herbaty czarnej
teraz jak jest ciepło piję też kawę mrożoną ;)

reklama
Do góry