reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co jest ze mną nie tak?

Polinijka

Początkująca w BB
Odkąd zaczęliśmy się starać o dziecko, to moje cykle są po prostu mega dziwne. W tym cyklu zaczęłam brać inzytol 1200 mg - czy to może mieć jakiś wpływ na wydłużenie fazy lutealnej?

Ostatnia edycja:
reklama
To że był peak nie znaczy że była owulacja. Ja miałam peak 15 dniu w 16dniu byłam u ginekologa I pecherzyk nie pękł miałam podany zastrzyk na pekniecie i po 2 dniach byłam jeszcze raz i pękł a cykle 26 dni .
Więc polecam sprawdzić chociaż razm u ginekologa czy faktycznie jest po owulacji.
Bo można na prawdę być zaskoczonym

Cześć :) mam prośbę o opinie co sądzicie o mojej sytuacji, a mianowicie miałam pik 14dc, 15dc prawdopodobna owulacja - śluz płodny, a 16dc już słabe testy owu. Temperatura też od razu skoczyła 16 dc, więc raczej potwierdzona podwójnie, aczkolwiek proga nie robiłam, więc nie ma100%, prawda?
Dzisiaj powinnam dostać miesiaczke, bo mam fazę lutealna 12 dni, a temperatura dalej dość wysoka. Testy ofc negatywne (robiłam tylko one step), nie ma ani cienia cienia.
Najlepsze jest w tym wszystkim, że dzisiaj zaczęły mnie boleć cycki, więc już całkiem zwariowałam xd
Odkąd zaczęliśmy się starać o dziecko, to moje cykle są po prostu mega dziwne. W tym cyklu zaczęłam brać inzytol 1200 mg - czy to może mieć jakiś wpływ na wydłużenie fazy lutealnej?
Faza lutealna spokojnie może trwać do 14 dni. To, że zazwyczaj miałaś 12 nie wyklucza, że tym razem będzie te 14 ;) Więc u Ciebie jeszcze nie jest wydłużona ;) dopiero 16 dni i więcej (poprawnie mierzonych dni wyższych temperatur) może wskazywać na ciążę

A co powiecie na ten cykl?
Czy dziewczyny, które mierzą temperatury zauważyły, czy w cyklu ciążowym była wyższa temperatura niż zwykle w fazie lutealnej?
Nigdy nie miałam takich wysokich temp., więc pokładam ogromne nadzieje w tym cyklu 🥹
Staram się z partnerem już 8 miesięcy i jeszcze ani razu nie udało mi się zajść w ciążę.
Dam znac za 6 dni, gdy będę testować 🥹

Zakładam, że zachowujesz higienę badania i mierzysz poprawnie, ale dopiero 18 wysokich temperatur potwierdza ciąże

reklama
Biore mio inozytol w dawce 2000 mg dziennie od ponad roku i szczerze nie spotkałam się z tym żeby wydłużył mi cykle.
Wręcz przeciwnie, w końcu mam normalne owulacje.

Do góry