reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co czytacie dzieciom?

A Kubuś Puchatek? Nadal jest tak lubiany? Ja uwielbiałam tego misia.Teraz z tego co wiem mają być wydane audiobooki z tymi opowiadankami. Jak dzieciaki reagują na te opowieści?

reklama
My w ostatnim czasie czytalysmy ,,Akademie Pana Kleksa"; teraz czytamy pokolei wszystkie czesci z serii cala Polska czyta dzieciom,przeczytalysmy juz o ,,Emilu",o ,,Matyldzie", o ,,Momo" a teraz czytamy ,,Pan Popper i jego pingwiny"

Wiersze Jana Brzechwy,baśnie braci Grimm,jak byla młodsza to klasykę światową przeróżne bajeczki dla dzieci małe książeczki w twardych oprawach :blink:uwielbiala je,teraz czekają na młodsze rodzeństwo :)

Teraz już sama czyta książki i nie chce czytania mamy.
Co lubi czytać ?
Smoka Anatol i przyjaciele.
Zuźka Zołzik
Dzieci z Bulerbyn
Malutka Czarownica
Filonek Bezogonek
Groszka piesek, który chciał mieć dziewczynkę
Encyklopedia Zwierząt
Cukiernia pod pierożkiem
Książki Kasdepke, i wiele innych.
Ostatnio Biblę dopadła.

Ja staram się aby czytał sam, bo nie idzie mu to jeszcze tak rewelacyjnie. Więc czyta swoje gazetki, komiksy a najlepiej trenuje przy grach na komputerze /tych mądrzejszych/, gdzie trzeba coś przeczytać aby przejść dalej czy rozwiązać jakieś zadanie ;-)

reklama
Co czyta młoda ?

Harry Potter - wszystkie tomy zjadła w wakacje
Opowieści z Narnii
Anyżowa Warownia
Dwie małe czarownice
Dom ośmiu tajemnic
Kraina duchów
W poszukiwanie najważniejszego
Sny nocy letniej
i wiele innych

W zasadzie to już nawet nie wiem co aktualnie czyta.

Do góry