reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
mama To ja nie rozumiem jak sprawic zeby rosly? Bo w tym cyklu nie mialam w ogole owulacji, a raczej jest to konieczne do zaplodnienia ;-) hehe. Z tego co wiem pecherzyk musi urosnac do ok 2cm, jak nie rosnie znaczy ze lipa. Nic nie kapuje z tego

reklama
AMALFI- ja na to zeby rosly dostaje Clo ,ale u mnie rosna do 19-20mm i nie pekaja tylko sie kurcza,dlatego teraz jak w sytczniu dostane clo to i dostane zastrzyk na pekniecie pęcherzyka i moze wtedy sie uda...

mama a to teraz kapuje! Ale nie jest powiedziane ze u mnie tak bedzie co miesiac, mam nadzieje. Moze tylko ten cykl byl bezowocny. Zobacze co mi powie w niedziele. Dzieki za info, troche madrzejsza jestem? A jeszcze jedno, a tyje sie po tym clo? Tak tylko zebym wiedziala...

Witam wszystkie Staraczki.
Być może temat już był, ale rozpisałyście się tak że ciężko znaleźć. Mam taki problem.
Mam własną, regularną owulację, cykl 26 dni. Ale problemy są z nasionkami męża - tylko 2% form prawidłowych. W klinice lekarz stwierdził, że nim podejmiemy jakieś bardziej radykalne leczenie to zobaczymy jak ja reaguję na leki i zrobiliśmy stymulację jednego cyklu na CLO. Od 3 do 7 dc brałam CLO po jednej tabletce dziennie. 8dc zrobili mi hgs. W 10dc byłam na podglądanku i wyszły 4 pęcherzyki 16-22mm. 12-13 dc miałam owulkę i od tego momentu zaczęłam się jakoś dziwnie czuć - takie bóle jak @ i wywalony brzuch. 17dc gin zrobił usg żeby zobaczyć czy pęcherzyki pękły i czy nie zrobiły się torbiele. Torbieli nie ma, pęcherzyki popękały, a na usg znalazł ciałko żółte. Dał lutkę dowcipną 1x2tabl żebym brała do 25dc. No ale brzusio dalej bolało i do tego po jakiś dwóch dniach brania lutki zaczęłam sikać jak koń, a bół podbrzusza stał się taki ni to na @ ni to na przeziębiony pęcherz. Wzoraj po południu tj 23 dc miałam jakby skurcz i od tego momentu dolegliwości przeszły ale zaczęły mnie piersi boleć - co dziwne bo nigdy przed @ mnie nie bolały. Czy to jest reakcja na leki...? Już zgłupiałam. Poradźcie coś proszę.
Luteia to progesteron. A on jest odpowiedzialny za objawy ciazowo/okresowe:tak:
hello - ja tylko tak na chwilke...@jeszcze nie mam, tempka na razie sie trzyma, ale dwa najblizsze dni sa dla mnie sadne:))))
To teraz trzymamy kciuki za Ciebie!!!:tak:

Witajcie kobietki, widze że walka wre:))) to super trzymam za was kciukasy takie wielkoe ze..... głowa mała, ja mam pęcholki 14mm i drugi 16,5mm, ciekawe co z tego wyniknie , jeszcze w poniedzialek ide zeby sie dowiedziec czy pekły:))
Przeczytajcie sobie to co tu wstawie, serce pęka. Ja juz zrobiłam przelew....:(
KOCHAMY LAURĘ - Ty też ją pokochasz, gdy poznasz jej historię - bloog.pl

iza.malami
a który to d.c? ja sie matwiłam że w 10 d.c mam 14 mm (ale już się naczytałam i wiem, że niepotrzebnie bo przyrost pęcherzyka po clo to 1,5 do 2 mm na dzień więc spoko :-)) i też w poniedziałek idę na monitoring :-)
Trzymam &&&&&&&&&&&&& za Ciebie i za Was wszyskie :blink:

Witajcie kobietki, widze że walka wre:))) to super trzymam za was kciukasy takie wielkoe ze..... głowa mała, ja mam pęcholki 14mm i drugi 16,5mm, ciekawe co z tego wyniknie , jeszcze w poniedzialek ide zeby sie dowiedziec czy pekły:))
Powodzenia!!!:tak:

iza.malami
a który to d.c? ja sie matwiłam że w 10 d.c mam 14 mm (ale już się naczytałam i wiem, że niepotrzebnie bo przyrost pęcherzyka po clo to 1,5 do 2 mm na dzień więc spoko :-)) i też w poniedziałek idę na monitoring :-)
Trzymam &&&&&&&&&&&&& za Ciebie i za Was wszyskie :blink:
Bez clo tez tak rosna (to tak na marginesie;-))

reklama
Do góry