reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Dobry wieczór :-)

Asicka, gdzie się podziewasz? Jak tam sytuacja?

Dziewczyny, nie wiem czy któraś z Was jest w temacie spraw ZUS / KRUS, ale mamy małą zagryzkę. Ja jestem na umowie o pracę na czas nieokreślony i normalnie zakład płaci ZUS. Natomiast A opłaca KRUS, jednak od listopada jest na umowie o pracę na czas określony i od tego płacony ZUS. Jak to teraz wygląda? Nie zrezygnował z prowadzenia gospodarstwa, ale czy może jednocześnie być na ZUSie i KRUSie? A jeżeli nie, to kto ma to zgłosić w KRUS? Poza tym czy jeżeli na czas trwania umowy o pracę nie będzie opłacał KRUSu, to czy może się starać o zasiłek macierzyński z tytułu urodzenia dziecka z KRUSu? To jest niezła kwota i trochę byłoby szkoda tego nie dostać. Jeżeli któraś z Was cokolwiek wie na ten temat, to będę wdzięczna za poradę.

reklama
Aniu będę Ci bardzo wdzięczna jesli o mnie wspomnisz kiedyś. Sesja piękna wiadomo :-) Chyba jak powiększamy rodzinę to się zdecydujemy na coś takiego:-)

Aneczek nie mam pojęcia o zus krus itp. A wozeczek rzeczywiście warto mieć lekki. Mój jest ciężki i kiedy musiałam to tak składać to auta 2,3 x dziennie to już miałam dość. Ale za to jest solidny i wytrzymały :-)

Nie chcialam na noc pisac smutkow.Malego czlowieka nie ma.Na usg widac cialko zoltkowe i nic wiecej.Zarodek jest gdzies w scianie macicy,przeplywow brak,serca nie slychac.Nawet nie dało się go zmierzyć.W pon powtarzam badanie krwi i czeka mnie szpital.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kruszka nie :-((((((((((((((((((((( Dlaczego? Ja tego nie mogę pojąć :-(((((((((((((((((((((( Tak mi przykro kochana :-((((((((((((((((((((

Kruszka, no nie mogę uwierzyć :no:. Tak mi przykro, że właśnie Ciebie kolejny raz to spotyka. Nie wiem co napisać. Trzymajcie się jakoś Kochanie. Mocno Cię przytulam.

reklama
Dziewczyny nie jest tak źle. Od poczatku obstawialismy 50/50, choc wiadamo że nadzieja waży więcej. Troche wczoraj popłakałam szczególnie jak jechałam do domu, szczęście, że sie nie rozbiłam. W domu podyskutowalismy. Obojgu nam trudno uwierzyć, że pomimo leków nie utrzymałam ciaży. Nawet moja kochana ginka nie mogła w to uwierzyć. Powiedziala, że wysle mnie do innego gina, którego równiez znam. On w tym siedzi, wiec mysle, że mi pomoże.. Na razie odpuszczamy do czasu, az porobie badania, przeprowadzimy się i Franek zacznie lepiej spać. Także do lata raczej brzuchatką nie będę, chyba że wpadniemy. i tak dobrze, że jeszcze bedziemy się starać, bo chcemy by Frań mial rodzeństwo. Wczoraj M pwiedział, że juz nie chce, że ma dość, że nie da rady. Ale dzis już inaczej na to patrzy. Jeszcze raz spróbujemy a co potem... nie wiem :happy:

Do góry