reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
oj emenems - to wygląda bardzo podejrzanie, nie chce nic mówić.....

annka - my juz poprałyśmy wszystko ale kurcze co chwilkę cos jeszcze dokupuje i co tydzień jakies pranko jeszcze mam :)
Pierwszy raz w życiu tyle czasu przy żelazku spędziłam - naszych ubrań raczej nie prasuję bo nienawidze tego robić :)) no ale musze się przestawić bo dla dzidzi wszystko musi byc odkażone :)) tylko nie przemęcz się przy tych praniach :)

Agitatka - no wieczorem były ale minęły a dzisiaj od rana czuję się jak na okres.... czyli dobrze, niech się tam wszystko rozciąga, do niedzieli będzie pewnie po sprawie więc wypatrujcie dwóch kresek. Ikasia - nie martw się kiedy urodze najważniejsze że termin mam tak jak ty termin @ :))) na pewno sie uda podmianka :))
Agitatka - jak Ci dobrze z kosmetyczką. Ja przez całą ciążę dogadzałam sobie i co 2 tyg na hybrydowy chodziłam - no ale zdjęłam go już tydzień temu..... teraz nie wiem kiedy się u niej pojawię

dzisiaj byłyśmy na pobraniu krwi do badań do porodu - dobrze że zdążyłyśmy je zrobić. No a jutro mam odebrac wynik posiewów. Więc wszystko już bedzie gotowe :))

reklama
gryzoń - ja przy żelazku spędzam głównie czas, jak maż z kolegami się na miasto puszcza czyli raz na rok mu koszule prasuje ;) jakoś taki opanowaliśmy system wieszania pierw na suszarce później w szafie że to nie jest potrzebne, nie wiem, jak się przyzwyczaję do prasowania przy dziecku, bo wiem, że moja mama mówią że to dodatkowa dezynfekcja.

Poza tym, cały czas jestem w temacie naszej imprezy świątecznej, która będzie 7,8 grudnia, płyniemy promem do Danii i z powrotem, i mamy kolację i imprezę i mam idiotyczny problem, aż wstyd się przyznać że zamiast myśleć tylko o ciąży ja znowu o wyglądzie ale...zamówiłam z neta z Polski sukienkę 38 ale obcisła jest, i z koleżanka Basią ode mnie z pracy zamówiłyśmy też takie rajty wyszczuplające, wiecie, co ściskają tłuszczyk :D i teraz się zamartwiam, czy jak będę w ciąży będę mogła takie ubrać??
boszzzz.... jak debil się czuje z takimi p[problemami, stara baba, próbuje zajść w ciążę a jej problemem jest ukrywanie boczków na kolacji z pracy...heh

p.s. muszę bezlitośnie odczekać do czwartku rano, bo dokładnie zawsze 16 dni luteina, 17 rano miesiączka (od jajeczkowania) więc jak w czwartek nie będzie miesiączki to będziemy coś rokować :)

pytanie: mam testy ciążowe najtańsze, więc o czułości 25 a nie 10, to kiedy mam go zrobić ?no i ja dużo chodzę do wc w nocy...więc ten mocz nie jest taki skoncentrowany "nocny" jak powinien...

Gryzoń ja już dawno myślałam, że wszystko poprane i poprasowane, a potem mi jeszcze kumpela naszykowała kilka reklamówek ciuszków i właśnie ostatnie są w trakcie prasowania ;-) Też nie cierpię prasować, ale te dziecięce to jakoś tak fajnie. Gorzej jak mi mąż wczoraj dał koszulę swoją, to się przestawić nie umiałam hihi
Emenems to może nie pij nic na noc, to nie będziesz musiała wstawać i z rańca zrobisz test? Powodzenia

Emenems zależy jakie masz cykle. Ja miałam 29-28 i test zrobiłam w 27 i już było widać (choć tylko gdy się mocniej przyjrzałam i pod odpowiednim kątem do światła test ustawiłam).

gryzoń a chciałabyś już rodzić czy woloałabyś dobić do 40 tc?
ja dzisiaj też byłam na pobraniu krwi, rękę mam już zmasakrowaną ciągłym kłuciem (ostatnio w czw w szpitalu) ale na prawej żył nie widać i tak mam tę biedną lewą katowaną...

Aniu bardzo mnie ucieszyła wiadomość, że mama lepiej się czuje (i tata oczywiście też); oby tak dalej :)

żeby to takie proste było...i tak będę wstawać, minimum z dwa trzy razy...nawet jak pić nie będę, to mi się chce i już, nie une...ja tylko jak się zalkoholizuję to nie muszę wstawać, śpię jak zabita ;D ale to raczej słaby pomysł:p

na pewno się odezwie jak chwilkę znajdzie ;)

a ja mam pytaniem kolejne, maż pisze żebym kupiła cole to sobie po drinku walniemy...i zaczyna sie...wypić czy nie wypić ?

królowa kochana żebym to ja wiedziała jakie to cykle mam....nie mam pojecia, zawsze mega nieregularne...odliczałam 28 i wiedziałam że dostanę albo do 3 dni przed albo do nawet tydzień po...teraz biorę tą luteinę, to trzeci cykl, i zauważyłam że po 16 dniach z luteiną od brania dostaję miesiączke, tak było dwa razy to może to już reguła, jutro 16 dzień z luteiną czyli chyba czwartek miesiączka wypada

reklama
Emenems nie chce głośno gadać, ale te częste wizyty w toalecie mogą coś oznaczać, ale nic czekamy do końca tygodnia, wtedy wszystko się okaże. Myślę, że jeden drink Ci nie zaszkodzi, dziwne to wszystko nie pić, bo starania potem nie pić, bo się czeka :baffled: albo jakieś prochy się łyka...Aha....

Gryzoń
och jak ja dawno nie miałam sztucznych paznokci, szok...Byłam i wróciłam, jak to dobrze, jak ktoś się zajmuję, dogodzi. Cera zupełnie inna, głupia byłam, że wcześniej nie poszłam...tyle czasu żyłam w nieświadomości. Mam cerę suchą, a nie tłustą :szok: Zamówiłam kosmetyki u niej, prześle mi już do Uk, będę się kosmetyczyć :-D
W sumie mam jeszcze czas, może paznokcie też sobie zrobię ;-)

A poza tym głowa mi pęka, wzięłam tabsy i czekam na poprawę.

Pytam się swego dziecka, czemu jesteś niegrzeczny.
Odpowiedź Jak sobie chce to jestem i będę niegrzeczny :-D:-D

Do góry