reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
BŁonka to juz teraz wiem o co chodzi nie wiem kazala mi przyjsc 2 w dc a ja wczoraj z moczem mialam plamiemnie (brazowy mocz) a w nocu dostałam krwawienie i nie wiem jak to liczyc ze dzis jest 2 dzien czy ze jutro bedzie drugi , skoro krwawienie pojawilo sie dopiero w nocy , zapisalam sie do niej w poniedzialek ale jak sie kolezanka ze mna nie zamieni to nie pojde na wizyte i bedzie po ptakach jak juz nie jest skoro nie pokaze sie u niej 2 dc

loczkis ja własnie bralam pierwszy raz te tabletki i nie wiem w jakim celu bo lekarka mi nie powiedziala , kazala robic test jak sie @ bedzie spozniac , a jak sie pojawi @ pokazac sie u nie w 2 dc , no i niestety @ sie pojawila :(

reklama
Loczkis nie nakrecaj sie, bo sie rozczarujesz:-p Ja jak zaszlam w ciaze mialam normalne @ objawy. Czyli bol (.)(.) i troszke brzucha. Reszta przyszla po 6 tygodniu;)

Ja to jestem normalnie chyba ksiazkowym objawem negatywnych dolegliwosci ciazowych:confused: Powolusienku ustepuja mdlosci, zaczynaja sie konkretne zaparcia;/ Dzis po wyproznieniu dostrzeglam krew na papierze. Normalnie miodzio:dry: Noo jedyne co to nie udalo mi sie zwymiotowac do tej pory - marne pocieszenie:tak:
A moj mąż to mnie chyba nie do końca rozumie...Odkad zaszlam w ciaze zaniedbuje troche dom, bo poprostu nie mam sily... I on ma mi to za zle czasem:dry: Wkurza mnie tym gadaniem - chetnie sie z nim zamienie. Bo co to jest za wyczyn tylko zalać i toż to caly wysilek jaki mezczyzna wklada w ciaze:eek: I jak mi ktos powie, ze ciaza to nie choroba, to go chyba wysmieje;/ A te wszystkie dolegliwosci sprawiaja ze czlowiek czuje sie jakby caly czas byl chory;/

nicola przykro mi, ze @ sie pojawila :-( ja na nastepna wizyte zrobilabym liste pytan do twojej gin, w tym po co dokladnie przepisuje ci te leki. skoro sama sie nie kwapi, zeby ci powiedziec :tak: to jest przeciez twoje cialo i zdrowie, i ja tez bym wolala wiedziec po co dokladnie biore jakie leki :tak: nie przejmuj sie jej reakcja, dla niej to codziennosc, ale dla ciebie wszystko jest nowe i masz prawo wiedziec.
kasienka ja sie nie nakrecam, wrecz przeciwnie, mam prawie pewnosc, ze sie nie udalo ;-) przykro mi, ze masz takie dolegliwosci. a z mezem moze pogadaj? dla niego to tez jest nowa sytuacja, i moze oboje musicie na nowo ustalic pewne rzeczy :tak:

loczkis taki mam wlasnie zamiar zapytac jej jak to jest ze mówi ze nie widzi u mnie owuacji skoro na 1 wizycie widziala pecherzyki wiec czemu na 2 mówi ze nie mam owulacji , fkt wiem ze kopbieta ma takie miesiace ze owulka nie wystepuje licze sie z tym moze akurat to byl taki miesiac , jak przepisze mi jakies znowu leki to mam zamiar sie jej zapytac jakie dzialanie maja te tabletki i wogóle , co jest w stanie mi powiedziec ogolem o moim przypadku . jak myslisz pytac sie cos jeszcze?

to tak jak ja , a pierwszy na dupku, długo sie starasz?

Zaczęliśmy w zeszłym roku, po 9 miesiącach się udało, ale w 12 tygodniu poroniłam, to był koniec lutego tego roku, odczekałam tyle ile zalecił ginekolog i po badaniach ponownie zaczęłam tym razem ze wspomagaczami, bo mój jajnik jest o budowie drobnopęcherzykowatej i to może mi utrudniach zajście w ciążę, tym razem od sierpnia, ale nadal bez skutku. Clo i dupka dostałam w "pakiecie" czyli to mój drugi cykl

reklama
nicola liczylabym to juz jako 2 dc wlasnie, a z owulka wlasnie moze byc tak jak piszes zraz jest a raz nie, dlatego przy staraniach przepisuje sie leki wsopagajace by ona byla co miesiac.
a jak sie zajdzie w ciaze to roznie kazda z nas to czuje, ja mialam objawy typowo miesiaczkowe i nie spodziewalam sie ciazy bo odstawilam wszystkie leki i czekalam na laparoskopie... okres sie spoznial ale dla mnie to juz byla norma bo mialam nieregolarne miesiaczki bez lekow... no i mnie cos podkusilo zrobilam test a tam 2 kreski.. szok!

Do góry