reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciśnienie

Dorti95

Początkująca w BB
Hej, czy przez cały 1 trymestr ciąży, miała któraś z was ciagle cisnienie 110 na 70
106 na 74 albo 105 na 69 lub coś podobnie???

reklama
Jak miałam takie ciśnienie- czułam się jak młody bóg 😅 to bardzo dobre ciśnienie, jeśli martwisz się, że za niskie- jest w normie 🙂 ja większość ciąży miałam ciśnie rzędu 90/60. Czułam się momentami kiepsko, ale się cieszyłam, bo bałam się wysokiego. Niezbyt mocna kawa bardzo poprawiała mi samopoczucie 🙂

Do 30 tygodnia miałam właśnie takie ciśnienie, ogólnie jestem niskociśnieniowcem i świetnie się czuje przy takim ciśnieniu.
Niestety po 30 tygodniu zaczęły się kłopoty z ciśnieniem w efekcie w 38 tygodniu miałam CC z powodu zagrożenia rzucawka.

Podobnie jak część z Was, miewałam ciśnienia nawet poniżej 80/60 w 1. i 2. trymestrze, a nawet do połowy 3.
Końcówka ciąży (38tc) mam normalne lub lekko podwyższone (do 130 na 85).
Przy bardzo niskich ciśnieniach miewałam tachykardię.

reklama
Hej, czy przez cały 1 trymestr ciąży, miała któraś z was ciagle cisnienie 110 na 70
106 na 74 albo 105 na 69 lub coś podobnie???
No normalne ciśnienie. A czemu o to pytasz?
Jestem w trzeciej ciąży, w każdej przez całe ciążę mam ciśnienie typu 102/64, 108/70, 111/68 itd aż do porodu. Przecież to normalne ciśnienie i żaden powód do zmartwien.

Do góry