Ja jestem niskociśnieniowcem...strasznie reaguje na zmiany pogody..wiecznie bolała mnie głowa z powodu niskiego ciśnienia i ciągle męczyły mnie migreny(łącznie z wymiotami i mroczkami),non stop faszerowałam się tabletkami(miałam nawet przepisane takie specjalne bardzo mocne)a od kiedy jestem w ciąży ciśnienie poleciało w górę i czuję się o wiele lepiej niż wcześniej,mam więcej siły nie jestem taka ospała no i najważniejsze nie boli mnie głowa...
reklama
Daria_b525
Fanka BB :)
Moje ciśnienie jest na poziomie 90/50 i to po marszu do gina, wg mojej pielęgniarki ledwo żyję. Oczywiście nie jest tak źle... generalnie czuję się dobrze gdyby tylk nie męczyła mnie ta senność. Po 2 godzinach aktywności typu ogarnięcie w domu, po prostu nie mogę sie opanować i zasypiam gdy tylko usiąde Trochę śmiesznie to wygląda ale co zrobić?? Kilkakrotnie miałam zawroty głowy ale na szczęscie nie zemdlałam:-)
Zawsze byłam niskociśnieniowcem i miałam nadzieję, że w ciąży to się poprawi ale niestety tak nie jest. Nie wiem tylko czy to czasem mojemu Malutkowi nie zaszkodzi??
Zawsze byłam niskociśnieniowcem i miałam nadzieję, że w ciąży to się poprawi ale niestety tak nie jest. Nie wiem tylko czy to czasem mojemu Malutkowi nie zaszkodzi??
ja natomiast kilka lat temu miałam często 150/100...chodziłam na kontrole do kardiologa,brałam nawet Tritace na obniżenie ciśnienia...miesiąc temu u gina-100/70,wczoraj na wizycie-90/55...nawet nie chcę myśleć co będzie za miesiąc;-)...zawsze uwielbiałam kawę.UWIELBIAŁAM.a teraz ,gdy wskazana jest filiżanka-wymiotuję na samą myśl:-(
witam. mam pytanie. Jak mozna zwiekszyc cisienie w ciazy. mom okropnie niskie 85/45. senna jestem jak nie wiem, w glowie mi sie kreci. w necie monza znalezc pelno porad jak obnizyc a nic jak zwiekszyc. dodaje ze cwiczenia na swiezym powitrzu nie dziaja a zimny prysznic-nie dam rady. soli uzywam sporo wiec nie moge juz wiecej dosalc potraw, poza tym nigdy na mnie to nie dzialalo. co zrobic? regularnie zasypima w pracy za biurkiem bo nie dajarady. spie ogolnie duzo wiec to rczje nie zmeczenie...ehhhhh
livastrid
2010 & 2012
chyba najlepiej kawa, no ale w ciazy to jej za duzo pic nie mozna
moze coca cola
unikaj jagod i czosnku;-)
moze coca cola
unikaj jagod i czosnku;-)
livastrid
2010 & 2012
tak wysokie jest bardzo niebezpieczne sama z takim walczylam od 16 tygodnia, na szczescie udalo mi sie bez powiklan dojechac do terminu, bylam jednak pod stala kontrola lekarza i mialam czeste wizyty
wolalabym miec niskie
wolalabym miec niskie
aguska2017
Fanka BB :)
Na niskie to nie mam porady.
Ja przez wysokie ciśnienie między innymi miałam cc
Ja przez wysokie ciśnienie między innymi miałam cc
reklama
Jak mozna zwiekszyc cisienie w ciazy.
Kiedyś przeczytałam, że można zjeść kromkę z masłem posypaną odrobiną soli. Sól zatrzymuje wodę w organizmie, a to podnosi ciśnienie Nie wiem na ile to działa, ale spróbować można
W ciąży niskie ciśnienie to nie problem, gorzej z wysokim. Sama przeszłam zatrucie ciążowe i stan przedrzucawkowy - i nie życzę tego nikomu
Podziel się: