I czy to normalne ze mam widoczne zyly na rekach nogach z tyłu mam pelno pajaczkow od zawsze ale wszedzie teraz widze niebieskie żyły a to dopiero 4 tydzień.
Tak, uwidocznione żyły jak najbardziej normalne w ciąży, nawet na poczatku.
Ja chciałabym rodzic siłami natury, jednak lekarze zdecydowanie jednogłośnie twierdzą, że powikłań po SN jest mniej jak po cc.
Jeżeli chodzi o badania, to rób jak najbardziej. Usg żył, Doppler itp możesz zrobić, jeżeli to Cie uspokoi. Gdyby te badania nie były skuteczne to by nikt ich nie robił.
Ja sama na poczatku ciąży robiłam usg tętnic szyjnych, bo czułam kłucie w szyi. Badanie wyszło ok i w sumie samo przeszło po jakimś czasie.
Myślę, że jak najbardziej terapia jest Ci potrzebna, bo z tego co piszesz to bardzo dużo w Tobie się gromadzi negatywnych emocji, a to nie jest dobre dla maluszka. Musisz się koniecznie wyciszyć. Ja wiem, że wszystko martwi, że się boisz, że zdarzają się różne przypadki, ale najgorsze jest to jak będziesz za dużo czytać... Odstaw Google, nic nie czytaj, nie nakręcaj się. Ja tak zrobiłam i życie stało się o wiele prostsze.
Dobre by było dla Ciebie też to jakbyś wyszła z domu do ludzi, masz jakieś koleżanki tam gdzie mieszkasz? Znajdź sobie jakieś zajęcie co by Cie oderwało od myślenia