reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki z nerwicą

U mnie w miare ok. Chociaz rano zaczelam sobie czytac o cesarskim cieciu, krok po kroku jak to wyglada i juz wyobraźnia zaczela działać. Pomyslalam ze w razie cc nie wiem czy zniose to lezenie na wznak przez kilkanascie h. Bo podobno nie mozna glowa ruszac.. a wez lez bez ruchu z lękami na jakiejs sali pooperacyjnej...
Wydaje mi sie ze zaczelaby sie u mnie wtedy panika... chyba ze ktos z bliskich moglby byc ze mna

reklama
Wydaje mi sie ze zaczelaby sie u mnie wtedy panika... chyba ze ktos z bliskich moglby byc ze mna
hehe no ja dziś też oglądałam filmiki z cc i nawet pytałam męża czy chciałby być ze mną podczas cięcia.On jest na tak!ale przy poprzednim cc niestety partner niemógł być obecny

hehe no ja dziś też oglądałam filmiki z cc i nawet pytałam męża czy chciałby być ze mną podczas cięcia.On jest na tak!ale przy poprzednim cc niestety partner niemógł być obecny
No wlasnie czytalam ze podobno nikt z rodziny nie moze byc na sali operacyjnej, sa mozliwosci w jakis prywatnych klinikach zazwyczaj.. :[

A z racji tego ze juz miałaś cc, powiedz jak to jest juz po, faktycznie tak na wznak trzeba leżeć? I czy ktos moze byc z tobą wtedy?

A z racji tego ze juz miałaś cc, powiedz jak to jest juz po, faktycznie tak na wznak trzeba leżeć? I czy ktos moze byc z tobą wtedy?
wiesz co jesteś tak obolała,że nawet nie pomyślisz o innej pozycji Wtedy nie mialam nerwicy i nie bałam się czy wytrztmam w tej pozycji,ale po 8h i tak każą Ci próbować wstać

wiesz co jesteś tak obolała,że nawet nie pomyślisz o innej pozycji Wtedy nie mialam nerwicy i nie bałam się czy wytrztmam w tej pozycji,ale po 8h i tak każą Ci próbować wstać
Rozumiem. Rozmawialam ze swoim psychiatra i mowil ze tak za dwa miesiace mozemy podjac decyzje w jaki sposob urodze.. a ja boje sie i jednego i drugiego eh

Rozumiem. Rozmawialam ze swoim psychiatra i mowil ze tak za dwa miesiace mozemy podjac decyzje w jaki sposob urodze.. a ja boje sie i jednego i drugiego eh
wiesz co ja też się boję jednej i drugiej opcji ale nastawiam się na cc bo to szybki zabieg a rodzić można wiele godzin.najbardziej obawiam się ataków paniki w czasie cesarki i po ale wezmę w kieszeń relanium na w razie co.A Ty też miewasz czèste ataki?

czesc dziewczynki
u mnie dzis nastroj nawet nawet,a to chyba za sprawą tego forum :)
annica jesli chodzi o cesarke to uwierz ze napadow niebedzie,aczkolwiek bedzie stres ale uzasadniony niepokoj i niepewnosc tak sie czuja wszystkie kobitki to normlne,ale te emocje przycmią nieuzasadniony lęk czy panike przynajmiej tak było w moim przypadku,a ze trzba po cieciu lezec pare godz to fakt ale niepanikuj ze dostaniesz paniki ;p heh bedziesz oszołomiona,zmeczona i szczesliwa ze juz dzidzius z toba,ze po wszystkim,umysł bedzie zbyt zajety zeby pajacowac ;) na sali pooperacyjnej maz moze byc do zamkniecia oddziału u mnie siedział całymi dniami do22 :D

reklama
ja bym wolałą naturalnie rodzic zeby szybciej dojsc do siebie,ale cesarke zrobia 2 tyg wczesniej ustalą dzien ,jedziesz do szpitala tną i po wszystkim,a z naturalnym to trzeba czekac w niepewnosci nawet 2 tyg po terminie,jeszcze sierrpien upały....

Do góry