reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarówki z nerwicą

reklama
ja mam natrętne myśli czyli typowa NN
Jakie masz natręctwa? Ja czasami się łapie na tym, że leżę na łóżku i stukam w ramę i liczę to stukanie,ale orientuje się np przy 40,41 i czasami liczę dalej,a czasami się wysmieje sama z siebie i przerywam ten cyrk.... Ale czyto się kwalifikuje jako jakieś natrectwo?

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

treść myśli nie jest ważna, ja mam natręctwa w czasie przeszłym, że niby mogłam coś zrobić a nic takiego nie miało miejsca. Wiele czasu mi zajęło zrozumienie, że treść natręctw ani czas nie jest ważny. Wszystkie natręctwa są bez sensu i logiki. Jeśli to Twoje liczenie jest spowodowane jakąś obawą, że jeśli tego nie będziesz robić to coś się stanie to tak - jest to natręctwo. Jeśli tak po prostu liczysz to raczej nie :)

Ja rana czuję się zawsze i pije melise później się uspokoja a wieczorem zaczynam myśleć jak będę się czuła rano, a moje myśli krążą wokół tego czy coś się nie stanie a hak czuję się dobrze to znowu myślę o tym kiedy to dobre samopoczucie się skończy i będę się czuła źle. Zaczynam słuchać DivoVica u mam wielką nadzieję że coś to da.

Ja rana czuję się zawsze i pije melise później się uspokoja a wieczorem zaczynam myśleć jak będę się czuła rano, a moje myśli krążą wokół tego czy coś się nie stanie a hak czuję się dobrze to znowu myślę o tym kiedy to dobre samopoczucie się skończy i będę się czuła źle. Zaczynam słuchać DivoVica u mam wielką nadzieję że coś to da.
Ja to jak ich słuchałam to czasem sobie zapisywałem niektóre rzeczy aby później do nich wracać i sobie przypominać co robić lub czego nie.

Murasaki powiedz mi czy jest jakaś kolejność tych nagrań bo nie potrafię się w tym połapać a chciałabym słuchać wszystko po kolei

Jest. Najpierw są Etapy:
- ten jest pierwszy. Po prawej stronie masz kolejne. Później Segmenty
itd.
A później Pogadanki
itd.

jest tego na kilka tygodni słuchania. Staraj się robić to cierpliwie, lepiej powoli a zapamiętać o czym było niż wszystko na raz.

A czy to pomoże to zależy od Ciebie. Trzeba wyciągać wnioski i się stosować. Nic samo nie przyjdzie.

Ostatnia edycja:
reklama
Zacznij od istota leku. Potem lekowe mysli i nastepnie cały 2 sezon po kolei

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Dzięki za odpowiedź. A mam do Was wszystkich bardzo wazne pytanie przynajmniej dla mnie. Zblizaja sie swieta i chcialam umyc okna jestem w 12 tygodniu ciazy czy ja moge umyc jedno okna dzisiaj a drugie jutro mylyscie okna w tym okresie ciazy

Do góry