reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówka na plaży

Dziewczyny, latem będę już w widocznej ciąży (6,7 mc). Powoli nie mieszczę się w swój stary strój kąpielowy (biust mi strasznie urósł), więc postanowiłam zaopatrzyć się w nowy. Bardzo podobają mi się stroje SHE. Nie mogę tylko się zdecydować czy kupić kostium dwu czy jedno-częściowy (model: Mia lub Tiffany). No i czy kupować teraz czy np. przed samym latem? Jakie są Wasze "brzuszkowe" doświadczenia w tej kwestii?

reklama
Lepiej byłoby kupić przed latem bo nie wiesz jaki będziesz miała brzuszek a po za tym radziłąbym Ci kupić jednoczęściowy bo i tak nie bedziesz mogła paradować z gołym brzuchem bo to jest szkodliwe dla dziecka.

Ja bym jednak była za dwuczęściowym i ten można już teraz kupić no i obowiązkowo jakąś ładną chustę do przewiązania aby zasłonić brzuch przed słońcem. W jednoczęściowym od materiału może cię bardzo swędzieć skóra brzucha która i tak już swędzi dość mocno ponieważ jest napięta. Albo zamiast chusty taki styl stroje kąpielowe dla ciężarnych - Szukaj w Google

Ostatnia edycja:
Lata jeszcze nie ma, ale chodzę na basen 2x w tyg jednoczęściowy strój nie wytrzymał mojego podwójnego brzucha i kupiłam tankini (normalne nie jakieś specjalne dla ciężarnych) i bardzo sobie chwalę

kup przed samym wyjazdem ja była bym za jednoczęściowym ja miałam w wakacje już spory brzuch w dwu częęściowm żle bedziesz się czuła chyba że chusta sie okryjesz ja chodziłam w spodenkach i od kostiumu miałam taki hmm taka koszulka jakby na ramiaczkach i ciagle brzuch mi na wierz wychodził co mnie denerwowało a opalać sie nie będziesz więc jednoczęściowy wydaje mi się być wygodniejszy .

Dzięki za wszystkie podpowiedzi. Już wiem, że strój kupię w czerwcu i chyba jednak wygra dwuczęściowa czarno-złota "Mia" + jakaś stylowa chusta. Tylko, kurcze, do takiego eleganckiego stroju chustę dobrać to sztuka. Pomożecie? Jakieś pomysły? Bo chyba taka pstrokata typowo plażowa nie będzie do tego kostiumu pasować, a chciałabym naprawdę ładnie tego lata się prezentować:)

c00243129ae0cc52b80f05122e39f109.jpg
Moda ciążowa.

Właśnie takie ciężarówki widziałam rok temu na Polskich plażach, jedna to chyba nawet pomyliła garden party z plażą bo paradowała w ogromnym naszyjniki i miała szpilki w rękach, fakt wyglądała pięknie ale chyba nie na taką okazję.
Naprawdę ciekawe i nie niekoniecznie kiczowate i pstrokate chusty można kupić w Indyjskich sklepach. W zeszłym roku kupiłam tam całkiem fajną chustę za 19 zł :)

Załączniki

• c00243129ae0cc52b80f05122e39f109.jpg
    c00243129ae0cc52b80f05122e39f109.jpg
    18 KB · Wyświetleń: 121
Witaj,
doradzam kostium jednoczęściowy ;)
Będziesz się czuła bardziej swobodnie.
Dodatkowo polecam zwiewne tuniki, w których bez problemu można poruszać się po plaży.
No i podstawa w ciąży to wygodne sandały - coś o tym wiem - jestem w 8 msc ;)

reklama
Jak tylko plażowanie to tzw. tankini będzie dobrym rozwiązaniem. Kuse bikini i ciążowy brzuszek, jakoś tego nie widzę.

Do góry