reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

Lucin@ moj Olo tez straszni gryzie piastki, ssie i slini sie przy tym ze szok ale to chyba za wczesnie na zeby?
moja antykoncepcja wlasnie lezy na stole nierozpakowana:-D dostalam tabletki femulen ale tak jak szybko zaczelismy tak tez szybko skonczylismy:wściekła/y: jakos nie mam nastroju i zainteresowania tym teraz, moze to z przemeczenia....:-(

reklama
Melka79 jak moj mial 2 miesiace to tez spał od 20 do 5 rano, potem papu i do 8. Wiec przesypialam cale noce, ale ok 3 miesiaca cos mu sie poprzestawialo i znowu budzi sie kilka razy w nocy.

Medio chcialabym miec kiedys jeszcze dziewczynke, ale chyba nie dam rady w opiece nad dwojka. Z jednym mam urwanie glowy....A Ty planujesz jeszcze jedno???

Lucin och Ty szalona jak to się stało z tym kolanem? Jak się czujesz?
Myleene tak planuje trzecie, ale jak to wyjdzie nie wiem. Narazie się nie staramy, zresztą myślę,że w ciagu roku napewno nie będziemy, niech Karolek podrośnie:_)
Ale za długo nie ma co czekać, trzecia ciąża byłaby po 30 to i tak późno jak dla mnie.
Kiedyś jak miąłam 20 lat myśłam,ze 30 latki to już stare ..., a sama neidługo tyle będę miała.
No ale w końcu to już 3 dziecię, więc wybaczalne jest że tak późno, choć wiem,ze niektóre jescze późneij zaczynają i to z pierwszym. Mojego brata żona ma za miesiąc 30 lat i nawet w ciązy nie jest, ja bym się bała tak długo czekac, ale różnie w zyciu bywa i nie ma co oceniac.

Medio - musze powiedzieć, że boli :happy: ale mam nadzieję, że jakoś doprowadzę kolanko do stanu używalności poprzez zakładanie opaski (już zamówiłam na ebay:tak:), nieforsowanie (co drugi dzień a nie codziennie:tak:) i bieganie po nawierzchni innej niż beton (a z tego są chodniki w parku) - czyli trawka, asfalt, tudzież właśnie bieżnia na siłowni - jutro spróbuję pobiegać po trawce, jak będzie gorzej, idę na siłownię (jak będę jeszcze w stanie) - trudno się mówi - za głupotę trzeba płacić - dosłownie (33,50F miesięcznie unlimited acces:tak: lub 4,80F za jedno wejście:tak:). A jak nie wyjdzie z bieganiem to mam rower, ładne jezioro i rzekę w Motherwell - jest gdzie jeździć :-) Tak łatwo się nie poddam :rofl2:

A Ty chcesz mieć trzecie dziecko? :szok: Podziwiam Cię - wierz mi :tak::tak::tak: Ja się do tego nie nadaję :-D I tak już uważam się za męczennicę :-D (jednak nie byłabym sobą gdybym nie brała wszystkiego dzielnie na klatę :-D) ...

PS. Moja kuzynka ma 34 lata i 8 dzieci :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

Lucin o to chylę czoło przed Twoj kuzynką:tak::-):rofl2::happy:.
A z siłownią dobry pomysł, powiedz Ty mi tylko z kim Ty wtedy dzieciaczki zostawiasz jak ćwiczysz, z mężem? No bo Ty karmisz jeszcze no nie?
A chętnie bym z Tobą pochodziła na siłownię, albo na jakis aerobik, chodzi mi o zajęcia w grupie prowadzone przez trenera, marzy mi się coś takiego.:cool2:

Medio - normalnie mam babcię do pomocy, a teraz jak jest na wakacjach w PL, wstaję zanim M pójdzie do pracy i biegam :tak:
Co do siłowni - w ramach karnetu można poprosić o trenera, który rozpisze indywidualny trening, są też zajęcia grupowe - aerobic, salsa, rowerki, combat, relaksacyjne, co kto woli, pełno tego jest (również w ramach karnetu) :tak: Próbowałam prawie wszystkich - super sprawa :tak: Polecam :tak:

Czesc kochane!
No jesli chodzi o aerobik lub inne ćwiczenia:tak:, to też bym się chętnie przyłączyła, tym bardziej,że znowu troszkę mi się przytyło:szok:.
Natomiast w kwestji potomstwa to i ja chciałabym mieć kolejne(tym razem na pewno ostatnie:-D) przed 30, więc mam na to 3 latka, ale zobaczymy jak to będzie:tak:.
Aha nie pisałam Wam chyba, że jestem już po zabiegu i było SUPER! Poważnie minimum bólu i dyskomfortu po narkozie:-). Ponoć zaraz po wybudzeniu smiali się ze mnie, bo powiedziałam, że było tak fajnie, że za tydzień też przyjadę:-D. Ja po prostu chyba mam wielkie szczęscie bo zawsze trafiam na kompetentnych i przemiłych ludzi jesli chodzi o angielską służbę zdrowia:tak:.

Mamunia2 fajnie ze juz masz zabieg za soba i ze wszysciutko poszlo gladko:-)
Co do silowni czy czegos takiego to ja juz sie zastanawiam jak to zrobie po porodzie.Niestey jestem prwie pewna ze u mnie bez tego sie nie obejdzie bo jestem z tych co cale zycie musza uwazac na to co jedza jesli nie chce wygldac jak slon:tak:Milej nocy

Mamunia2 no to swietnie, ze wszystko poszlo ok. Tylko pozazdroscic.

Medio bez przesady, juz nie przesadzaj z tym swoim wiekiem. Ja mam tyle samo lat i nie czuje sie stara. Zgadzam sie, ze powyzej 30lat na pierwsze dziecko to zdecydowanie pozno, ale jesli masz zamiar po 30 urodzic swoje kolejne dziecko, nawet grubo po, to nie ma zadnych obaw z chorobami genetycznymi takimi jak Down. Moja ciotka urodzila swoje 2 dziecko w wieku 38 lat, a roznica miedzy dziecmi tylko 17 lat:))))
Podziwiam Cie...ja nie wiem czy dalabym rade z dwojka.

Musze sie pochwalic. Wlasnie po 3 tygodniach skonczylismy remont naszego mieszkanka i dzis wyprowadzamy sie od rodzicow. Wszystko stoi juz gotowe wiec tylko wejsc i mieszkac. Przedluzam ten moment, gdyz u rodzicow łatwiej, zawsze ktos pomoze z malym....

reklama
Dzien dobry :-)

Mamunia super ze zabieg sie udal i masz juz to za soba

Myleene gratuluje przeprowadzki i wlasnego domku zobaczysz dasz sobie ze wszystkim rade :tak::-)

Lucin dbaj o kolanko i nie forsuj sie za bardzo :tak:

A co do kolejnego potomstwa to ja juz podziekuje dwojka mi w zupelnosci wystarczy :-D:-D poza tym Olivka to maly szogun i nerwusek takze czasem mam wszystkiego dosyc:szok:

Moje dziewczyny sie pochorowaly najpierw Ola dostala kataru a wczoraj Olivka takze mam wesolo mam nadzieje ze skonczy sie na katarku choc Olivka strasznie sie meczy szczegulnie w czasie spania no ale coz musimy przezyc i dac rade

Milego dnia Kobietki

Do góry