reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

reklama
witam

dziewczyny jak poradzić sobie z zaczerwienioną dolną powieką??????
wygląda to na jęczmień ale czy u takiego małego dziecka jest to możliwe???:szok:

junia
ja czekałam na paszport w londynie 4 tyg.koleżanka wyrabiała wczoraj i termin ma za 5 tyg.
teraz wyrabiałam 5 letni ale w polsce czas oczekiwania 4 tyg.tutaj na 5 letni 4-6 miesięcy
olinda u mnie jest zupełnie odwrotnie mały by jadł tylko mleko,nie chce warzyw:no: co mnie martwi

Załączniki

• STA73313.jpg
    STA73313.jpg
    20,9 KB · Wyświetleń: 25
Tajchi a moze warto wykorzystać stare sprawdzone sposoby...potrzyj obraczka złota, albo zrob oklad z rumianku...powinno pomoc...mi zawsze pomagalo.

Tajchi ja słyszałm ze można przykładac jajko ugotowane, ciepłe, na taką powiekę.
Chyba chodzi głównie o to by ogrzac to miejsce.

Czy ktoś ma pomysł jak nauczyć spac dziecko w łóżeczku? (A nie ze mną hehe)

medio
u mnie trwało przyzwyczajanie do łózeczka ze 2-3 dni ale miał wtedy 6 tygodni więc chyba łatwiej nauczyć takiego szkraba niz starszego.
Tyle Ci mogę powiedzieć że musisz być cierpliwa i nie zwracać uwagi na każdy płacz bo to są małe cwaniaczki.;-)
Słyszałam ostatnio o metodzie 3-5-7 czyli po pierwszym odłożeniu małego do łózka jak zaczyna płakać to dochodzisz do małego po 3min.uspokajasz odkładasz do łóżeczka jak zaczyna znowy płakac czekasz 5min.uspokajasz i jak znowy się powtórzy to po 7min.ale to musi być ciężko jak tak dziecko płacze.
W każdym bądź razie mały sam musi usypiać w swoim łóżku a nie u Was i dopiero go przenosić.

POWODZENIA

Hej!

Junia - My pojechaliśmy na wyrobienie paszportu 29 lipca, odbiór - 20 sierpnia :tak: więc około 3 tygodni :tak:

Tajchi - złota obrączka jak najbardziej pomaga :tak: - ale w początkowym stadium powstawania zapalenia - trzeba ją najpierw rozgrzać - rozgrzane złoto ma właściwości bakteriobójcze (trzeba obrączkę wcześniej zdezynfekować bo można pogorszyć zapalenie bakteriami z samej obrączki:baffled:) ...

Medio - uczyłam Alicję tak właśnie jak mówi Tajchi - nawet nie byłam świadoma, że jest taka metoda :-D Po prostu przetrzymywałam ją coraz dłużej w Jej łóżku, aż w końcu zrozumiała, że tam własnie ma spać - ale z różnych względów było to dopiero - uwaga - 3 miesiące temu :-D:-D:-D Tak wyszło - ale jestem przekonana, że Alicja wcześniej też szybko podłapałaby o co mi chodzi (tak jak z odstawianiem od piersi i nocnikiem - załapała mając półtora roku po kilku dniach) :tak:
Możesz też spróbować udekorować jakoś ten kącik, w którym stoi łóżko dziecka - widziałam w superniani :-D jak jedna rodzinka przykleiła gwiazdki na suficie i na ścianie chyba też :tak:

A w ogóle - musze Wam wyznać, że podejrzewałam, że znów jestem w ciąży - takie moje głupie przeczucia i lęki nocne i dzienne :tak:- zrobiliśmy to pierwszy raz po porodzie jak nie miałam jeszcze tabletek ani implantu (to było jakieś 5 tygodni po porodzie), bez prezerwatywy, ale nie do końca - wiecie - stosunek przerywany :happy: No i oczywiście dwa gupki leśne baliśmy się, że zaszliśmy jakims cudem :-D Ale dziś zrobiłam test i na szczęście nie jestem w ciąży - jednak co przeżyłam 3 zawały zanim wyszła jedna kreska to moje :sorry2: Aż Alicja się przestraszyła, że coś mi się stało :happy2: Mówię Wam, kolejna ciąża to dla mnie KATASTROFA :no: DRAMAT :tak:

PS. Zrestartowałam suwaczek wagi :-D i własnie mam zastój :angry::angry::angry::angry:

Dzięki spróbujemy powalczyć, za jakiś czas.

Lucin uffff, to miałas stresa, dobrze,że jest jednak tak jak tego sobie zyczyłaś;))
Tajchi ale słodziak ten Twój Kacperek, uśmaiłam sie z tej foci.

reklama
hej dziewczyny u mnie jakos leci.malej ropialo oczko strasznie ale przemywalam rumiankiem i juz przeszlo. jestem niewyspana bo mala dokazuje w nocy,a juz sie odzwyczailam po kacperku:-) tesknie juz za przytulaniem do mezusia,a jutro dopiero mina dwa tyg od porodu... uff ciezko jest:tak: w niedziele przyjezdza moja mamusia chyba na stale-ma mieszkac okolo godz jazdy samochodem od nas wiec super;-)

Do góry