reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

reklama
Olinda i ja sie przyłącze do zachwytów :) sama jestem tuz tuz przed porodem i jak patrzę na takie przepyszne i sliczne bąbeslki to aż oczy mi "łzawią" z zachwytu i szczęścia :tak::tak::tak:

witajcie serdecznie... troche mnie tu nie bylo ale podgladam was codziennie... marnie sie czuje na nic sily nie mam a w weekend siedzialam w pracy po 12 godzin...:-:)-( z Kacprem juz lepiej ma jeszcze troche kaszelek w nocy ale daje mu syropek i jest lepiej.... dobrze ze katarek minal i goraczka...
Witam
Sachmecia - serdeczne gratulacje :-):-):-)
Rudzia - wcale mnie nie dziwi to co napisałaś, jak Kubuś był w zeszłym roku taki chory i miał właśnie zapalenie ucha i gorączkę to oczywiście co mi dali? Paracetamol!!!!! Wieczny lek na wszystko i dla wszystkich!!!!! Całe szczęście, że po kilku dniach było już wszystko w porządku więc wierzę w to, że i Twój maluszek niedługo wyzdrowieje.
Ja mam od kilku dni znowu dołek, pewnie to za sprawą pogody i może wyjazdu rodziców. W Polsce słońce i pięknie a tu przez dwa ostatnie dni nawet nie wychyliłam nosa z domu bo non stop lało. Boli mnie głowa i ciągle chce mi się spać. Nawet pozwalam sobie raz dziennie wypić małą kawkę rozpuszczalną z mleczkiem na podwyższenie ciśnienia ale i tak snuję się po domu jak zombi. Koszmar. Też tak macie?

oj to samopoczucie to szkoda gadac wydaje mi sie ze duzo zawdzieczamy pogodzie... ja tez sie marnie czuje czasami mi sie nawet nie chce palcem kiwnac.. pozatym te paskudne mdlosci:-:)-:)-( aaaaaaaaa

Lucin a myślałam ,ze mlodsza jesteś jak widziałm Twoje zdjęcia w galerii BB, mlodziej na nich wyglądasz Kotuś:))))
Ja jestem dwa lata starsza od Ciebie hihi, no ale juz coś tam w Pl pracowałam,ale niewiele również:( tak to jest jak chce się mieć dzieci.

oj co do tego wysztalcenia to sie z wami zgadzam... ja pare tygodni przed tym jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy mialam wielkie plany... chcialam wkoncu zrobic cos dla siebie... chcialam podszkolic angielski a potem jakis medyk... w PL studiowalam najpierw inzynierie srodowiska skonczylam to i zaczelam chemie:-):-) ale przerwalam i wyjechalam tutaj.... z inzyniria wole miec jak najmniej wspolnego robilam to bo tak sie dostalam :-):-) z braku laku jak to sie mowi... chcialabym zrobic cos dla siebie i wkoncu ruszyc z miejsca... no ale teraz jak ciaza to znow w miejscu siedze... zobaczymy za rok bo latka leca oj leca...:-p:-p

hej dziewczyny! Mam do Was pytanie(moze dziwne bo kazda wie:zawstydzona/y:)...Chce dzis wyprac ciuszki dzieciece-musze udac sie tylko do sklepu po jakiejs fairy non bio albo cos innego co polecacie?Iiii jest problem bo jak nastawic pralke na ciuszki?Patrze na ta pralke i mysle nad 40 st. non colourfast cotton(na tym wiruje jak szalone) i 40 st. economy wash...czy moze cos innego?Jejjjj ja jesem taka zielona w tym...a do tego jestem mistrzem w przefarbowywaniu ciuchow...wczorajsze biale pranie jest z domieszka zielonego bo lamowka pofarbowala wrrr...a oprocz ciuszkow mam rozek i kocyki jak to prac:eek:POMOCYYYY

esli chodzi o proszek to ja od samego poczatku uzywam PERSIL non bio plus plyn do plukania tez PERSIL sensitive... ja sama jestem alergiczka wiec i dla mnie wybor proszku jest bardzo wazny... no i ma bardzo ladny zapach ;-);-) naprawde polecam....a co do st to delikatniejsze rzeczy piore w 40st a reszta to 60st....

Witam ;-)
Olinda Olivka wyglądała cudnie, jak Mała Księżniczka!!!! :-):-):-)
Tak sobie wyobrażałam zawsze moją córcię ale dopiero jak pojadę w czwartek do polski to zrobię usg i może się dowiem co będzie drugie. Jak będzie Mały Książę to też nie będę płakać, w końcu do trzech razy sztuka :-D:-D:-D
U nas już dziś się pogoda trochę polepszyła bo wczoraj cały dzień lało tak, że aż mieliśmy problemy z cyfrą. Nie chciało się żyć.
Właśnie szykujemy się do obiadku ( dzisiaj M robi z Kubą naleśniki ) a potem uderzamy na basen pofikać. Kubek to uwielbia :tak::tak::tak:

Olinda musze sie zgodzic z reszta dziewczyn- Olivka wyglada przepieknie jak mała ksieżniczka:) kiedy ja bede miala swoja malutka? juz nie moge sie doczekac i juz bym chciala miec porod z glowy bo juz mnie wszystko dobija w nocy budze sie wymiotowac,ciagle jakies bole brzucha,plecow i krocza... czuje sie marnie... szkoda ze sachmecia nic nie pisze bo chcialabym wiedziec jak dlugo tu trzymaja w szpitalu jak sie rodzi przed terminem... a moja sis juz w domku dzis z malutka:-)

Junia z tego co ja wiem i o czym poinformowała mnie polożna (a tez najprawdopodobniej urodze przed terminem) jesli z mama i z dzidzia wszystko jest ok to w szpitalu nie trzymaja długo. Dostałam info, ze np. jak urodze rano a po południu już bede sie czuła na siłach moge wyjść ze szpitala. Ewentualnie na drugi dzien rano...tylko, ze ja mam o tyle dobra sytuacje, ze jest możliwe przeniesienie ze szpitala do Midwife Unit w moim Perth. I tam mogę zostac nawet 3, 4 dni jeśli bede chciała...
Szpital w ktorym bede rodziła jest na prawde spory i poniewaz duuuzo kobiet tam rodzi nie moga sobie pozwolic na dlugie trzymanie...
ale to tylko info od połoznych. Moze doswiadczone mamusie powiedzą cos więcej :tak::tak::tak:

powiedzcie mi dziewczyny czy tutaj tez robia lewatywe przed porodem?
w polsce mialam zrobiona i przyznam sie ze bylo to pomocne bo nie wiem jak by sie zskonczylo bez tego ...:-)
niechce byc obrzydliwa ale kazda ktora juz rodzila to mnie chyba rozumie :-D

Uuuu....długa lista :)
ja ide na latwizne i podsyłam Wam kilka przydatnych linków...
sama z nich korzystałam. Sa do tego bardzo przydatne jak juz bedzie trzeba tworzyc plan porodu...
Powodzenia w nauce i w rodzenie ;) ja sama juz porzadnie odliczam...:tak::tak::tak:

Your birth plan
Jak zaplanować poród w Wielkiej Brytanii?- Wiadomości - Anglia w INTERIA.PL - Polonia, emigracja na wyspy
Słowniczek zwrotów przydatnych w czasie ciąży i porodu / Ciąża i poród w UK / Mama i dziecko / Strona główna - Polkadot.pl

reklama
Dziekuje dziewczyny rzeczywiscie Olivka jest przecudna tylko ciezko za nia nadazyc i opanowac wszedzie jej pelno :szok:;-) i jest odwrotnoscia Oli, Ola od poczatku byla spokojna do dzisiaj zreszta a Olivka oj przy niej to trzeba miec oczy wokolo glowy :tak:

Junia juz niedlugo doczekasz sie ja tez nie moglam sie doczekac zreszta chyba tak jak kazda przyszla mamusia ja juz jak zostalo mi do porodu 100 dni to cielam centymetr jak w wojsku :szok::-D:-D:-D

Alex , Medio milo czytac ze za mna tesknilyscie mi tez was brakowalo:tak::-) dzisiaj dzwonila pani doktor co zajmuje sie Ola i pytala jak sie czuje i czula w weekend no i zeby zadzwonic w srode bo wtedy powinny byc juz wyniki i napewno dam wam znac. A teraz Wy napiszcie jak tam Oliwierek i Karolek???? Buziaki

Do góry