reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

Myleene gratulacje pracy-przyjmiesz propozycje??
A co do mojego payslipa to wlasnie ta kwota co mi wczesniej powiedziala to bylo 90% (netto)a to co dostalam na peyslipie to jest jakies 78% tego co zarabialam i to brutto bo jeszcze mi z tego podatek i ubezpieczenie potracili:wściekła/y:Dlatego sie wscieklam.I bylam na 1wszym spotkaniu z nowa polozna i szczerze to jakas dziwna sie wydaje-zobacze nastepnym razem czy bedzie tak samo dziwna czy taki dzien poprostu miala.

reklama
Jeszcze mam pytanie do wszystkich:-)Polozna zapytala sie mnie czy chce rodzic w wodzie czy normalnie i szczerze to nie zastanawialam sie wczesniej nad tym powazniej i nie wiedzialam co odpowiedziec-Moze ktoras z was rodzila na obydwa sposoby i ma porownanie??Albo wie cokolwiek o tym od innych osob:-)

Dzien dobry

u mnie kolejna noc nieprzespana:wściekła/y::wściekła/y::no::no: ledwo zyje, a Mala chodzi i marudzi kompletnie nie wiem o co jej chodzi nie meczy ja za bardzo ani ten kaszel ani katar wiec co......

Myleene - i co z ta praca jakie problem sie szykuje mow nam szybciudko

Makta - super ze Julcia tak pieknie przybiera na wadze duze buziaczki dla niej:tak:

Kamilalopez niestety nie doradze Ci ani w sprawie pracy ani w porodzie jestem zielona w tych kwestiach:szok::tak:

Dzien dobry,
znowu pochmurnie, depresyjnie na zewnatrz:((

Sara123
oj co prawda to prawda, dylematow to my mamy zawsze, wagi takie juz sa. Dobrze, ze przy moim mezu jakos przestalam sobie wymyslac i przestalam sie martwic, bo do tego momentu bylaby juz martwa:)) Jeszcze raz dziekuje za zyczenia. Bardzo to mile.

Olinda- dzieci tez maja czasami zle dni. Moj tez jest marudny jak cholera, a w sobote kiedy nas odwiedzili znajomi, to w dokuczaniu przeszedl samego siebie. Tragedia. A moze wyjdz z nia na dluzszy spacer, niech pobiega po parku itd. Ja ze swoim wyszlam, mimo, ze byl przeziebiony.

Kamilalopez ja jak rodzilam, dla zmiejszenia boli wsadzili mnie do wanny z woda, szkoda, ze nie byla to goraca woda, tylko taka sobie letnia. Wcale nie pomoglo, mialam ograniczone ruchy, wielorybki, ktorymi jestesmy w chwili porodu, nasze wielkie gabaryty, tylko utrudnialy mi poruszanie sie...wolalam lozko i tysiace dziwnych pozycji na nim, moglam sie swobodnie poruszac, krecic i bog wie co tam jeszcze wyczynialam. Decyzja nalezy do Ciebie.
Co do macierzynskiego to Cie oszukali w takim wypadku. Ja przed odejsciem z pracy dostalam rozpiske, co ile kazdego miesiaca dostane. I wszystko sie zgadza. Co do taxu, to beda Ci potracac minimalne kwoty, kilka funtow.

Co do pracy chyba jej nie przyjme. Nie damy rady wyzyc z jednej pensji w Polsce. oza tym nawet gdyby maz znalazl prace w PL, nie mamy co zrobic z Alusiem, do przedszkola go nie przyjma bo za maly:((( Ach...cholerne zycie.

PS. Mam wielka ochote zrobic cos z wlosami, tzn sciac je, az mie nosi, ale nie wiem, co zrobic...Z dlugimi przy malym to nie ma problemu, ale z krotkimi....no nie wiem...Heeellllppp.

Cześć i czolem :-):-):-)
Olinda piateczke mozemy sobie przybic bo u mnie kolejna noc z zatkanym nosem Julki. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Usneła pięknie już chwile po 22 ale obudziła się przed 2 z totalnie zatkanym noskiem i do rana ten sen juz był taki byle jaki. Ale jeszcze daję radę. Jak bedzie trwał dłuzej niz tydzień to chyba jednak wybiore sie do lekarza...
Sara, Myleene to my w takim razie z takiego samego rocznika jesteśmy. Bo ja we wrzesniu też wskoczyłam w ostatni rok z 2 na przodzie.:tak::tak::tak:
Myleene no dylematy to masz kobietko...kurcze nie zazdroszczę. Ale cokolwiek postanowicie bedzie ok, bo bedzie to Wasza decyzja. A co do wlosow to my kobiety juz tak mamy że potrzebujemy zmiany od czasu do czasu. A co do fryzury to wszystko zalezy od tego jakie masz włosy. ja juz od dłuzszego czasu mam krótkie i niestety raczej małe szanse na zapuszczenie. Takie mam cieniutkie i delikatne. Na pewno sa bardziej kłopotliwe niz dlugie bo trzeba je ukladac ale z drugiej strony to pracy z nimi nie ma zbyt wiele jak sa dobrze obciete.
Kamilalopez ja w swoim planie porodu mialam napisane rozdenie w wodzie. bardzo chciałam spróbowac tym bardziej ze zawsze mozna z basenu wyjść i zmienic zdanie. Ja zawsze kochaam wode więc myslałam, ze to bedzie rozwiązanie dla mnie. No ale niestety moje problemy pokrzyzowały moje wodne plany...daj znac na co sie zdecydujesz.
Lece na jakies male sniadanko bo mój glodomor jest spokojny i chyba powoli usypia wiec mam chwile czasu...:-D:-D:-D:-D:-D

u nas biegunka dalej jest raz jest trochę lepiej raz gorzej,mam jeszcze jedenlekz Polski na biegunkę,może mu dam NIFUROKSAZYD dostałam go jak teraz byłam w szpitalu w Polsce,co myślicie,odwodniony raczej nie jest bo lekarka mówiła mi ,że jak jest wklęśniete ciemionczko na główce wtedy jest odwodniony,a nie jest wklęśniętejest równe z kością czaszki
kamilalopez
ja rodziłam normalnie i jak moja koleżanka się dowiedziała powiedziała,że jestem masochistką. Ona rodziła dwa razy raz w wodzie raz normalnie i powiedziała,że o wiele lżej jest w wannie mniej bolesne są skurcze i poyzycja na kucka pozwala łatwiej tam wszystko "otworzyć" decyzja nalezy do ciebie ale ja wiem,że przy drugim porodzie będę rodzić w wodzie
myleene gratuluje pracy,nie gratuluje decyzji jaka musisz podjąć,ale może warto spróbowac;-)
olinda współczuję Ci Kochana:-(

Myleene - chodze z tym czorcikiem na spacerki ale na nia to jakos nie dziala czy jest dotleniona czy nie spi bardzo roznie w dzien jeszcze jako tako spi ale noc to koszmar budzi sie po 15-20 razy napije sie i z reguly idzie spac ale nie zawsze :no::wściekła/y:
Ja chyba na Twoim miejscu poszlabym do fryzjera nawet jak nie zetniesz wloskow to zawsze cos zrobisz no i humor sie polepszy:tak::-D:-D

Makta to rzeczywiscie wirtualna piateczka przybita - zdrowka dla Juleczki

A my jutro wybieramy sie do lekarza moze doradzi nam cos z tym spaniem no i przy okazji przebada czy nie ma nic na oskrzelach od tego kaszlu w co watpie bo nie meczy ja bardzo no i ladnie odkrztusza ale warto sprawdzic poza tym Olivka bardzo duzo pije potrafi w ciagu doby wypic 1,5 litra:szok::szok: wydaje mi sie ze za duzo jak na takie dziecko.
A co wy myslicie Kobietki i co podajecie swoim maluszkom do picia bo ja takie soczki Hipp woda +soczek jablkowy bo wody niestety nie rusza:no::wściekła/y::wściekła/y:

Myleene - chodze z tym czorcikiem na spacerki ale na nia to jakos nie dziala czy jest dotleniona czy nie spi bardzo roznie w dzien jeszcze jako tako spi ale noc to koszmar budzi sie po 15-20 razy napije sie i z reguly idzie spac ale nie zawsze :no::wściekła/y:
Ja chyba na Twoim miejscu poszlabym do fryzjera nawet jak nie zetniesz wloskow to zawsze cos zrobisz no i humor sie polepszy:tak::-D:-D

Makta to rzeczywiscie wirtualna piateczka przybita - zdrowka dla Juleczki

A my jutro wybieramy sie do lekarza moze doradzi nam cos z tym spaniem no i przy okazji przebada czy nie ma nic na oskrzelach od tego kaszlu w co watpie bo nie meczy ja bardzo no i ladnie odkrztusza ale warto sprawdzic poza tym Olivka bardzo duzo pije potrafi w ciagu doby wypic 1,5 litra:szok::szok: wydaje mi sie ze za duzo jak na takie dziecko.
A co wy myslicie Kobietki i co podajecie swoim maluszkom do picia bo ja takie soczki Hipp woda +soczek jablkowy bo wody niestety nie rusza:no::wściekła/y::wściekła/y:
Tyle pije:rofl2: mój Lolek nie chce nic pis muszę go ssssstrasznie zachęcać.
Tylko cycek. Ja tez próbowałam hipp, soczki z wodą:);-)

Nam na poniedziałek zapowiedziała się wczoraj hv na ważenie i mierzenie Lolka, i sprawdzanei jego rozwoju. Trochę wcześniej przychodzi, bo to niby na roczek miało być (chciała przyjść w listopadzie na 11 miesięcy Karolka),a tak musi wcześniej bo jedziemy do PL.:blink:

reklama
Widze ze sezon przeziebieniowy ruszyl pelna para:wściekła/y: Moj Olek tez zasmarkany od tygodnia a teraz strasznie brzydko kaszle:-( Bylismy u lekarza ale nic nie dostalismy bo rzekomo gardlo jest czyste.... jakos nie mam zaufania to tych lekarzy
Mimo to tez wychodze codziennie na spacerki bo nie ma to jak drzemka na swiezym powietrzu:tak:
Podobno pierwszy objaw choroby to brak apetytu a moj maluch wlasnie teraz je co 1.5 godz w dzien i o zgrozo w nocy tez:szok::no: boje sie ze moj pokarm nie jest juz taki tresciwy i sie bidulek nie najada
kamilalopez ja rodzilam naturalnie i nie wiem jak to w wodzie, ale wiesz co ty mozesz zaplanowac a w szpitalu przewaznie wychodzi co innego
myleene - biegnij dziewczyno do fryzjera i popraw sobie humor:-)
co do wanny podczas porodu to ciesz sie ze woda nie byla goraca bo moja kumpele wsadzili do goracej i dostala krwotoku:shocked2:

Ostatnia edycja:
Do góry