reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

reklama
Kamilalopez - jesli chodzi o produkty z Polski to ja sie zaopatrzylam w spirytus do przemywania pepka moze nie bedzie Ci potrzebny jak pepuszek bedzie sie ladnie goil u Olivki sie bardzo papral i spirytus byl niezastapiony nie wiem jakich kosmetykow zamierzasz urzywac ja przy moich dziewczynkach uzywalam od poczatku nivea baby i jestem bardzo zadowolona no i to co Medio napisala i Makta a w aftin zaopatrz sie koniecznie to jest na plesniawki Olivka miala to paskuctwo jak miala jakies 2 miesiace i w aptece nic nie dostalam trzeba bylo isc do lekarza :wściekła/y:jak cos mi sie przypomni to dopisze :tak:

Paula witaj Kochana to prawda wieki Cie nie bylo ale fajnie ze juz jestes i nie przepraszaj tylko pisz :tak:Gratuluje pierwszych zabkow teraz powinno pojsc z gorki. Buziaki dla corci i wpadaj do nas czesciej bo sie poobrazamy;-):-D:-D:-D

Medio Karolek jest cudny a jaki ciekawy juz sobie wyobrazam jak sie rozgladal co wokol niego sie dzieje:tak::-D:-D

SylwiaBl - mydelko nivea baby jak najbardziej mozesz uzywac ja przy obu dziewczynkach od poczatku go urzywalam a pierwszy raz wykapalam Olivke po 3 dobach i nic nie dodawalam do wody tylko normalnie mylam tym mydelkiem na poczatku kapalam ja codziennie a od jakiegos czasu co drugi dzien no chyba ze sie strasznie pobrudzi napewno sama bedziesz wiedziala co robic i jak czesto kapac :tak::-) i nie przepraszaj ;-):-)

Myleene - oj tak sa czasem takie dni choc ostatnio mam je dosyc czesto musze przyznac:szok::-D ja wczoraj mialam taki dzien ze Mala caly czas marudzila i nie wiem czy to kolejne zabki czy taki dzien bo dzisiaj nawet bylo ok:tak:

Kolorowych snow Kobietki i spokojnej nocki

Olinda- wielkie dzieki :), jak juz sie mauszek urodzi to sobie zamowie z pl ten produkt na plesniawki. od czego maluszki dostaja plesniawki?

mam jeszcze jedno pytanko- jak to jest z ubezpieczeniem dla dziecka w PL, ja place skaldki ubezpieczeniowe tutaj ale co jesli jestem w PL i musze isc z dzieckiem do lekarza, czy ktoras wiec co nalezy zrobic, innego ubezpieczenia w PL nie mam. jestem tam tylko zameldowana.
jeszcze raz wielkie dzieki
Spokojnej nocy xxx

Dzien dobry :-)

U nas nocka taka sobie Mala sie ciagle budzila i krecila :no::wściekła/y:

SylwiaBl- musisz wyrobic sobie Karte European Health Insurance Card sprobuj wejsc na ta strone www.nhs.uk
My jak dobrze sobie przypominam wypelnialismy formularz w internecie i za jakis nie caly tydzien przyslali karty ale moze ktoras z dziewczyn wyrabiala niedawno to moze powie cos wiecej bo ja niestety mam postepujaca skleroze:szok::-D

Hej mamuski!!
Noc piękna i przespana z krótkim tradycyjnym cycem o 2 :) wiec jestem bardzo szczęsliwa.
Co do tej kapieli to ja przez pierwsze dni uzywałam tylko czystej wody. Dopiero po 4 tygodniach zaczelam dodawac płynu do kapieli.
I własnie zauwazyłam, ze od kilku dni na pupie Julka ma takie malutkie czerwone krostki...czy to moga byc tylko potówki czy powinnam sie tym martwić??
Bo już sama nie wiem co mam o tym mysleć. Mała nie wyglada na taka której to by przeszkadzało więc może to nic wielkiego. Doświadczone mamuski co o tym myslicie??
A teraz Julka usneła wiec czas na mój prysznic i sniadanie...
Miłego wstawania!!

Witam,
przede mna ciezki dzien...kolejna rozmowa kwalifikacyjna...powoli juz mam dosc.
Przynajmniej synek jakis taki mily z rana, dal pospac do 8.30...ale caly dzien przed nami i zobaczymy jak to bedzie.

Sylwia Plesniawki to nic innego jak grzyby - drozdzaki. Wyglądają jak resztki mleka, które przylepiły się do wewnętrznej strony policzków, do dziąseł lub podniebienia. Próba ich starcia kończy się krwawieniem.
Dziecko zaraża się pleśniawkami od dorosłych (ssąc zainfekowaną drożdżakami pierś mamy, oblizany przez nią smoczek) albo pojawiają się one na skutek leczenia antybiotykiem. Sama infekcja nie jest niebezpieczna, ale pleśniawki mogą sprawiać dziecku ból i utrudniają jedzenie.

Moj nie mial plesniawek. Ale miala moja kuzynka. Ciotka smarowala jej buzie siuskami i przeszlo jak palcem odjal. Dziecko robilo siusiu na pieluszke i smarowalo sie tym buzie. Brzmi strasznie ale dziala.

Milego dnia:)

A to tak na dobry poczatek dnia:))

Załączniki

• 300920091635.jpg
    300920091635.jpg
    19 KB · Wyświetleń: 40
Paula7- no witaj :-), faktycznie długo cię tu nie było:tak:.
Medio- a ja własnie tutaj w UK miałam ten epidiural 2 razy i tak jak ty od razu po porodzie szłam pod prysznic i byłam w ciągłym ruchu i żadnego bólu głowy nie miałam, więc faktycznie to musi zależeć do organizmu:tak:, ale ja osobiscie nie zamieniłabym go na nic innego:no:, dla mnie to jest rewelacja.
Mamunia ja miałam to znieczulenie w Polsce jak rodziął Krzysia i tu w Anlii, w Polsce jak mi dali to nic nie czułam, a tu czułam wszytsko nawet dotyk, czasem z mężem się zastanawiam czy nie nabajerowali mnie, bo nie było żadnej ulgi, nawet mnie nie cewnikowali co się robi przeceiż przy epidurialu, ciśnienie tez mi nie spadło, a do szycia krocza osobno mnie znieczulała mniejscowo, tak jakby zakładała,że nie jestem znieczulona, a w Polsce jak mnie szyli to nie musiał już znieczulac miejscowo bo i tak nic nie czułam;-). Jak to było u Ciebie????
Olinda tak bardzo się rozglądał. dzięki
Mylene ale słodziak z Twojego synka.:-):-D:-)

reklama
Myleene - daj koniecznie znac jak poszla rozmowa a my trzymamy kciuki za Ciebie, synus slodziutki, super wygladaja dzieciaczki takie usmarowane :tak::-D tylko calowac!!!

Makta - nie mam pojecia co to moze byc musisz poczekac i obserwowac

Buziaki

Do góry