reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

Makta - gratuluje wagi z przed ciazy i trzymam kciuki za dalsze pozbywanie sie kilogramow :tak:

Sara - u mnie jest ten problem ze mojego M niema caly tydzien w domku a sama rozumiesz smarowanie sie sama czymkolwiek nie jest tak przyjemne gdyby byl w domku to najwiekszym paskuctwem dalabym sie wysmarowac bo tez uwielbiam masazyki :tak::-):-) I chyba przyjaciol mamy w tej samej sieci bo do mnie tez jakos przestaly dochodzic smski ;-):-D:-D:szok: a bez skypa to chyba bym tu nie przezyla podobnie jak Ty siedzimy z mama ogladamy razem nasze seriale komentujemy czasem nawet robimy to samo na kolacje i jemy razem ozlocilabym tego ktory wymyslil skypa :tak::-D:-D

reklama
81337dc463.jpeg

A to moje dziewczynki w przebraniach na halloween :-)

Kochane pomóżcie mi w kwestii benefitów, jaka jest kolejnośc wysyłania wniosków , pogubiłam sie z tym wszytskim:eek: jak narazie ma wniosek na te becikowe , i wniosek na child benefit claim, i jeszcze jeden nam przysługuje Tax Credit ale jak mąż dzwonił do nich mówili ze przyślą go wtedy kiedy sie dziecko urodzi- nie wcześniej. wiec teraz mam wypełnić wniosek na child benefit claim ??? bo we wniosku na beckowe trzeba zaznaczyć ze juz sie jakiś benefit pobiera i wówczas bedzie przysługiwać -Jesssssssssuuuuu jakie to zakręcone , albo ja juz jestem taka ze nie wiem co sie wokół mnie dzieje :szok:
Jeżeli byście mogły mi pomóc byłabym wdzięczna plisss :)

Olinda cudne wdzianka maja Twoe laseczki. Tego czerwonego diabelka sama bym kupila dla mojego Aluska...no ale niestety jestem w PL, a moze stety...

lucy25 zalatw najpierw ctc lub wtc, pozniej jak ci przyznadza wystap o becikowe, a nastepnie zglos, ze masz dziecko sie urodzilo i przyznadza Ci sami chb.

Myleene dziękuje ale co to jest ctc i wtc :sorry:i gdzie ja to dostane???jak sie dowiadywałam to tylko te benefity mi przysługują co wcześniej wypisywałam a te 190 F juz otrzymałam.

Myleene dziękuje ale co to jest ctc i wtc :sorry:i gdzie ja to dostane???jak sie dowiadywałam to tylko te benefity mi przysługują co wcześniej wypisywałam a te 190 F juz otrzymałam.
ctc child tax credit
wtc working tax credit
pisalas,ze bedzie sie Wam nalezal dopiero po narodzeniu dzidzia, wiec dopiero jak zlozycie wnioski o tax credity mozecie zlozyc o becikowe, a forme o child benefit dostniesz bodajze w szpitalu przy wypisie:tak:

Olinda dzidziaczki cuuuuuuuuuuuuuuudowne, nie moge sie doczekac jak ja bede moja dwojke tak fotografowac:-D:-D

A mnie juz dopadly dolegliwosci ciazowe, wymiotuje non stop i na nic nie mam sily, niech pierwszy trymestr sie juz skonczyzyyyy:cool::cool:

reklama
Natalkaa- doczekasz sie zobaczysz ze sie nie obejrzysz a juz dwojeczka bedzie szalala w domku :tak::-D wspolczuje Ci tych dolegliwosci ja fakt faktem zadko zwracalam ale za to 24 na dobe mnie mdlilo :wściekła/y::wściekła/y: wstretne uczucie :wściekła/y:

Lucy25- ja Ci w benefitach nie pomoge tez sie zabardzo w tym nie lapie nam pomagala szwagierka :tak:

Do góry