reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

MAMY KTORE KARMILY PIERSIA moja diana niedlugo skonczy 5 miesiecy i zacznie sie okres dokarmiania. czy moglybyscie mi doradzic jak zaczelyscie wprowadzac Waszym maluszkom jedzonko? od czego zaczac itp... (kazda inf bd dla mnie przydatna) jestem zielona w tym temacie a im wiecej czytam tym bardziej sie gubie....

reklama
Hej, ja sie zastanawiam, czy mozna poprosic o badanie ginekologiczne we wczesnym stadium ciazy. Jestem dopiero w 8 tygodniu, ale chcialabym, zeby lekarz ocenil np. stan i zdrowie szyjki macicy.

Medio, Olinda macie racje, skorka nie warta wyprawki. Tak pytalam z ciekawosci.

Kornasia wydaje mi sie, ze diete rozszerza sie podobnie jak karmionym butla, z ta jednak roznica, ze w pozniejszym wieku. Zaczyna sie tak samo, czyli od marcheweczki i jabluszka, z tym, ze marcheweczka moze uczulac. Podaje sie przy tym duuuzo picia, ja daje wode, by dziecko nie mialo zatwardzen.

hej, ja sie zastanawiam, czy mozna poprosic o badanie ginekologiczne we wczesnym stadium ciazy. Jestem dopiero w 8 tygodniu, ale chcialabym, zeby lekarz ocenil np. Stan i zdrowie szyjki macicy.
hek witam , to dobry pomysl z tym forum.
macdalena z wlasnego doswiadczenia wiem , ze przed 12ttc to bedzie trudne , chyba ze sklamiesz . Ja martwilam sie o moja ciaze bo raz juz poronilam wiec poszlam do gp i powiedzialam ze mam plamienie ( ale dodam ze moj gp jest ok )on umowil mnie do szpitala na scan . To nie jest proste bo oni tlumacza sie ,ze do konca i trym nie sa w stanie nic zrobic w razie jakiegos zagrozenia . Zycze powodzenia i jesli sie niepokoisz to probuj moze trafisz na czlowieka.

ehh tyle sie teraz zlego slyszy o angielskiej sluzbie zdrowia ze ja balabym sie tam rodzic:tak: Ze ktos cos przeoczy,niedpilnuje itd
wies iza (tez mam tak na imie) to tak jak w polsce zalezy na kogo trafisz , niktore dziewczyny sobie chwala ( nie robia np naciecia krocza bez wyraznych wskazan), inne znowu nie , wiec to zalezy jakie mial kto doswiadczenia

Czesc wszystkim.
Makta
witaj z powrotem-jak tam twoje malenstwo???????:-)
Dlaczego wziecie becikowego jednoczesnie w Anglii i Polsce jest nie zgodne z prawem?Ja chcialam tak zrobic ale nie wiedzialam ze mozna miec przez to problemy
Apropo rodziny tutaj to fajnie jest miec kogos-dzieki temu ze moj N ma tu rodzine nie mieszkamy teraz na ulicy po moich problemach z landlordem tylko chwilowo przeprowadzilismy sie do nich:tak:

reklama
Kornasia malutką możesz trzymać na samym cycu jeszcze miesiąc nowe danie wprowadzamy po 6 miesiącu, tak zaleca WHO, ale możesz podać wcześniej jak uważasz to za stosowne.

Do góry