reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

reklama
Czesc!kingusia1991 wejdz na ta stronke i poczytaj to co tam pisze:Dzieciak.co.uk-Portal dla rodzicow w UK Ja sie tym sugerowalam-te wiadomosci sa aktualne;jesli cos nie bedzie jasne to pytaj bo jestem prawie na biezaco z tymi sprawami.

Hej, późno już ale jeszcze na chwileczkę weszłam. :-D
Witam nowe forumowiczki, lepiej jak jest nas więcej a od tego jesteśmy żeby sobie pomagać :tak:
Co do pomocy w ciąży to nie wiem czy jakakolwiek pomoc finansowa przysługuje tylko z tytułu bycia w ciąży. To co wiem to Health in Pregnancy Grant po 24 tyg ciąży i Sure Start Maternity Grant po 29 tyg ciąży. Są jeszcze zasiłki dla kobiet odchodzących na "urlopy wychowawcze" ale nic na ten temat nie wiem bo sama nie pracuję. Jeżeli jesteście w związkach to pracujący partner może się starać o WTC z tytułu utrzymania partnera bezrobotnego. My mamy inną sytuację bo ja nie pracuję i zajmuję się Kubusiem a mamy dodatki WTC i CB, po porodzie też się to trochę zmieni. Jednak każda pomoc dla Was zależy od indywidualnej sytuacji każdej z Was. Czy jesteście samotne czy w związku, czy macie inne dzieci itp. Ta stronka dzieciak.co.uk jest spoko i ja też zaglądałam na nią wiele razy. Również polecam. Szkoda, że nie mogłam więcej pomóc.
Pozdrawiam:-)

hej kobietki!!
Wyspana pozdrawiam w ten słoneczny dzień :) zapowiada się znowu piękna pogoda. Szkoda tylko, ze dzień musze spędzić w szpitalu. Trochę mam stresa więc trzymajcie kciuki aby nic nie znaleźli...:szok::szok:
I życzę Wam miłego wstawania, smacznych śniadanek i sporo promyków słonka :tak::tak::tak:

makta bedzie dobrze,nic nie znajdą
kingusia też polecam stronke dzieciak co.uk

A mój wczoraj prawie nic nie zjadł,(jadał po 40-60ml)nie wiem czy to przez to że tak parno było,aż sie bałam ale dzis śniadanko ładnie mu poszło więc trochę odetchnęłam.
Zaraz spadamy na jakieś zakupy:-D

Czesc dziewczyny:-D u mnie dopiero dzis sloneczko wyszlo, wczoraj jakos tak szaro bylo. No ale jak dzis slonko zobaczylam to od razu i humorek lepszy i wiecej energii:-)
Co do zasilkow dla bezrobotnych mam, to jak dzwonilam na numer o benefity i podalam ze nie pracowalam tutaj, to mi babka powiedziala ze o benefity moge sie starac dopiero po porodzie. Jedynie wlasnie maz musi zadzwonic po formularz na WTC i o ile nam to przyznaja to dopiero wtedy mozemy sie starac o te becikowe. O ile dobrze rozumiem;-) A jesli chodzi o te 190f to nawet nie mowie ile sie nawsciekalam, do teraz go eszcze nie dostalam. Najpierw pisali ze nie trzeba miec NIN, potem powiedzieli ze trzeba i ze mam czekac na list od nich ze oni mnie umowia na rozmowe, a jak znow dzwonilam to powiedzieli, ze nic takiego nie wysylali i nic takiego nie mowili i ze sprawa jest w toku ale ze nie mam NIN to jest drugiej kategorii. W koncu znajomy anglik zadzwonil(po raz kolejny) do job centre i umowil mnie, mialam ta rozmowe i przyslali mi juz ten nr. I znow dzwonilam do tych od Health in pregnancy grand i tym razem mi powiedzieli, ze przez to ze nie mialam NIN to sprawa byla wstrzymana. I wez tu nie zabij anglikow w tych urzedach. Eh ale sie rozpisalam:-) w kazdym badz razie jeszcze czekam na ta kaske. dobra mykam sprzatac puki mam przyplyw energii :-D

No dziewczyny wróciłam ze szpitala...:tak::tak:
Cisnienie skacze więc dostałam jakies piguły na obniżenie i ustabilizowanie. Badania moczu ok. Za to cos jest nie tak z krwia.:szok::szok::szok: Ale przemiła pani połozna nie chciala mi zdradzić które parametry są złe tylko jutro do mnie przyjdzie sprawdzic jak się czuję, to samo w niedzielę a we wtorek kolejne badania i kolejny skan. Wiem że w UK trzeci skan to nic dobrego:-(...dzisiaj pierszy raz od początku ciąży na prawde się bałam...kurcze jak ja kocham to moje małe stworzonko co tak mnie kopie...
Oczywiscie mam nic nie robic tylko się relaksowac i odpoczywać co oczywiscie uczynię. Może w końcu faktycznie czas aby zwolnic tempo w tej ciąży. Bo do tej pory to jakos mi było trudno...
Miłego popołudnia i do wieczora :)

makta ja tez miałam 3 scany i wszytsko było dobrze.Mnie wysłali na scanbo mały od samego początku miał mniejszą lewą nerkę,na ostatnim scanie,powiedzieli,żewszytsko jest dobrze i że po porodzie nie potrzebujago juz zabierac na prześwietleniai na jakies badania.
Więc nie przejmuj się,bo ja tez sie nastresowałam i niepotrzebnie:tak:
Będzie dobrze

hej kobietki!!! ja dwie ostatnie doby mialam masakryczne,bo w srode o 2 w nocy obudzily mnie co 3minutowe skurcze!!!:szok: prawie zawalu dostalam.poczekalam do 5,potem obudzilam meza i o 6.30 pojechalismy na szpital.powiedzieli ze malutka jest bardzo mala i jakby sie teraz urodzla(wyliczyli mi 34 i 4dni)mialany problemy z oddychaniem.:-(zrobili usg,zeby sprawdzic ulozenie-na szczescie glowka juz w kanale i stwierdzila rozwardzie na 2palce! potem dostalam zasrzyk-baardzo bolesny:baffled:,i lezec a po 24 godzinach nastepny(czyli dzis o 15 i mialam lezec kolejne 24h). na szczescie mi przeszlo,skurcze ustaly,boli brak,malutka sie rusza i moglam wyjsc do domku;-). bo plakalam za moim kacperkiem( no i nie znosze szpitali). na szczesie jest moja mama wiec nie bylo problemu z kim zostawic kacpra,bo moj maz szybko wolne i caly czas byl ze mna od rana do wieczora:-). teraz jest ok tylko strasznie bola mnie plecki,tylek i noga chyba po tym zastrzyku... a ciekawe kiedy mnie wezmie juz tak na serio... no i pozdrawiam wszystkie nowe mamusie:) i was:-) starsze;-) takze hi hi:)

reklama
Junia21 dobrze ze sie wszystko dobrze skonczylo:tak:
Makta napewno wszystko w porzadku z malenstwem i wiem sama po sobie ze nie ma co sie denerwowac na zapas,stresem tylko mozesz zaszkodzic malenstwu.Odpoczywaj jak najwiecej i badz dobrej mysli:-)

Do góry