reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowe Kłopociki

Witam!
wspolczuje bardzo tych skurczow nog, mi na szczescie przeszly po tygodniu brania magnezu.Wciaz go biore i mam nadzieje ze nie wroca.
Mam takie pytanie, czy boli Was dolna czesc brzucha.U mnie sa czasami momenty ze nie moge chodzic, tak strasznie mnie "ciagnie".Jestem w 30 tyg i nie wiem czy to normalne.Wizyte u poloznej mam za poltora tyg. ale o co bym jej nie zapytala to u niej wszystko jest normalne i jak cos to paracetamol...
No niestety, mam to samo :( Nie wiem, czym jest to spowodowane i na pierwszej wizycie u ginki zapytam sie co i jak. A najczesciej dopada mnie, jak wstaje z lozka...

reklama
Mnie tez boli podbrzusze i ciagnie mnie w okolicach miednicy Normalnie koszmarny ten bol :-(
I gin powiedzial ze jak brzuch sie bedzie stwial bardziej i bedzie mnie bardziej bolec to mam wziasc te ochydne tabletki i nie wiem czy zaczac je brac czy nie :-(
Od dwoch dni zwijam sie kilka minut z bolu wlasnie wydaje mi sie miednicy bo to tam strasznie na dole :-( ale w sobote i niedziele nie stawial mi sie brzuch .Wczoraj jak wiecie przytulalismy sie z M to stawil mi sie brzuch 2 razy trwalo to kilka sekund i totalnie nic nie bolalo
Ja mysle ze to przez podniecenie i juz nie wiem czy czekac jeszcze z tymi lekami czy kupic je ???????? :-(
Moze ktos mi z was pomoze ????????

Z moich dolegliwości to tylko huśtawki nastrojów. Wczoraj bez niczego śmiałam się tak długo i głosno, że mnie brzuch bolał a dzisiaj znowu mogłabym sobie popłakać.

Hej !! Ja stosuje Pharmacercis M - wydajny, ale czy dobry to nie wiem...okaże się po porodzie :-)

Co do skurczów to mnie parę razy złapały w nocy... niefajne uczucię :-(

Dorotka a kiedy masz wizyte? ja bym tych boli i stawian nie ignorowala :no: mi wlasnie te stawiania zaszkodzily i przez to biore fenoterol.moze zadzwon do gina i mu powiedz jak jest i czy masz wziasc.
Ja narazie nie mam tych okropnych skutkow ubocznych tylko jakas slaba i nie wyspana jestem, moze przez to maja ksiezniczka jest taka spokojna:confused:mam nadzieje.

A u mnie odebrałam wyniki i wszystko ok, poza glukozą :angry:. Norma do 140 z tego co wyczytałam, a u mnie 148. No, ale jak dzień przed badaniem, ba o godz 20 wypija się szkalnkę nektaru jabłkowego, a później się łudzi, że woda mineralna wypłucze :sorry2:, to się tak może skończyć. Nie dzwoniłam jeszcze do lekarza. Jutro powtórzę glukozę - 75 g po godz. i po dwóch i jak wtedy będzię coś nie tak to zadzwonie do gin, bo wizytę mam na 4.08, a w sobotę wyjeżdzamy na tydzień. Nie chce jakiejś biedy narobić. Jeszcze wczoraj byliśmy na 4 urodzinach siostrzenicy, ale ze słodkim to jak tak symbolicznie, a dzisiaj to nawet nie spojrzę. Ech te ciążowe zachcianki i przez to mam nadzieje, nie potrzebny stres :dry:

A ja sie stale budzę w nocy i prawej ręki nie czuję,strasznie mi zaczela drętwieć.Chwilami to tak jakbym w niej władzy w ogóle nie miała.moja gin na urlopie.wizyta za tydzien i troszke sie martwie.mam nadzieje ze to nic złego i że jest to normalne.a humory to też różne.ostatnio dość płaczliwie jest.:-(

Ja myślę, ze te 148 jest jeszcze do przełknięcie. Ja miałam 162 a poprzedniego dnia zjadłam wielką porcję truskawek z bitą smietaną i jeszcze z dokładką. A wieczorkiem 2 szklanki coli ...głupia babaze mnie a potem takie wyniki ma. Mój gin kazał wtedy mi ograniczyć cukry i po kilku dniach powtórzyć 75g. Trzymam kciuki za dobre wyniki.

reklama
A ja sie stale budzę w nocy i prawej ręki nie czuję,strasznie mi zaczela drętwieć.Chwilami to tak jakbym w niej władzy w ogóle nie miała.moja gin na urlopie.wizyta za tydzien i troszke sie martwie.mam nadzieje ze to nic złego i że jest to normalne.a humory to też różne.ostatnio dość płaczliwie jest.:-(
miewam to samo i lekarz kazał pić magnez musujący, nawet 3 tabl. dziennie. Tylko bez żadnych dodatków, sam magnez, kupiłam jeszcze żel chłodzący i smaruje doraźnie.

Do góry