reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciązowe Kłopociki

Dziewczynki proszę o radę. Potwornie boli mnie kręgosłup zwłaszcza w okolicy łopatek. Mam wrażenie, jakby mi ktoś tam nóż wbijał, nie mogę nawet głęboko zaczerpnąć powietrza:no:Macie może jakiś pomysł, co z tym zrobić:confused:

reklama
Martynag - na bolący brzuch ja mam brać nospę i to pomaga. Nie czytaj nic w internecie o rozwarciu bo naprawdę można sobie samemu zaszkodzić (potem tylko czarne myśli). Trzymaj się kochana już niedługo.
Antila - ja niestety nie wiem co to jest ale wczoraj też mnie bolało w okolicy łopatek i tak długo się układałam aż w końcu znalazłąm taką pozycję która przyniosła mi ulgę.

Antila mnie od trzech dni łopatka boli i codziennie wieczorkiem Tatusiek rozmasowuje delikatnie używając do tego odrobinki maści na bóle kręgosłupa i mięśni chyba venoruton czy jakoś tak, tak mała ilośc chyba nie powinna zaszkodzic malenstwu. Troszkę pomogło, boli ale nie aż tak jak na początku. Nie wiem czy masaż tak zadziałał, czy przypadkiem samo z siebie przeszło.
Lecem do wyra bo znowu mnie podbrzusze dokucza. U mnie jak nie urok to przemarsz wojska i jeszcze cale dnie w czterech ścianach.

Dobrej nocki
Clue

Martynaag - ja bym na swoją rękę nic nie brała... a NoSpa.... hmm z tego co wiem to może podziałać rozkurczowo także na szyjkę a przy rozwarciu to raczej nie wskazane... może zadzwoń do gina i zapytaj co masz zrobić. Trzymam kciuki, żeby się wszystko uspokoiło.

CzaranaAnutka - masz rację. To wszystko od wielu czynników zależy... Dlatego Martynag cofam co napisałam bo nie chciałabym aby ci szaszkodziło :zawstydzona/y:

Martynaag trzymaj się tam Nam w całości :) tak jak dziewczyny mówiły powyżej lepiej nic na własną rękę nie bierz tylko skontaktuj się ze swoim gin. Może to też trochę nerwy na to wpływają wiem po sobie że jak się wkurzę na coś to mi brzuszek się stawia i po prostu muszę się szybko uspokoić... poza tym pomyśl że to już naprawdę niewiele zostało do końca i po prostu MUSI się wszystko unormować a już całkiem niedługo będziesz tuliła Juleczkę do siebie :) nie czytaj za dużo artykułów w necie bo dopiero złe myśli nachodzą (to również wiem po sobie)... Trzymajcie się dziewczynki cieplutko ;*

Clue, Antila no nieprawdopodobne, bo właśnie dziś miałam napisać o tych ch... łopatkach, bo wczoraj mi strasznie dokuczały i oczywiście zaczęłam się niepokoić... ale uspokoiłyście mnie .... ;* Buzia

MUA ;*

Dziękuję Kochane za porady i ciepłe słowa :*
Zadzowniłam do mojej gin i powiedziala, że gdy boli mnie brzuch i zaczyna mi sie naprezac to mam brac no-spe...
nathaliep ja to juz nie moge sie doczekac kiedy urodze... w ulotce dolaczonej do pessara czytalam ze mozna go nosic do 36tygodnia ciazy - ja jestem w 32. A na internecie, ze po sciagnieciu to kwestia dni i dzidzius jest na swiecie.

Aaa i mam jeszcze jedno pytanie do Was.
Od kilku dni z piersi wycieka mi tzw. "siara". Czy ona pojawia się pod koniec ciazy i zwiastuje zblizajacy sie porod ? Czy kazdej kobiecie pojawia sie roznie ?

Martynaag ja z siarą borykam się już od 23 tyg ciąży. Jak powiedziałam o tym lekarzowi to powiedział, że czasami tak jest :-) Jak się obudziłam to miałam dwie plamy na podkoszulku, a przyspieszył to pewnie sen, bo śnił mi się maluszek w momencie karmienia :-)
Więc odpwiadając na Twoje pytanie, według mnie - każdej kobiecie pojawia się różnie .
Pozdrawiam serdecznie
Clue

reklama
Do góry