reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciążowe dolegliwość

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
wiecie co??
ostatnio mi dretwieją nogi i rece, najczesciej podczas spania
jaka jest tego przyczyna??

reklama
Do może byc od kręgosłupa, rozciąga się i więzadła mogą uciskać na nerwy. Ale mnie to raczej wygląda na niedobór magnezu. Mamy skłonność do zatrzymywania wody i rozcieńczenie krwi powoduje zmniejszenie stężenia magnezu we krwi. Spytaj o to gina przy najbliższej wizycie, może coś poleci. Preparaty magnezu są bez recepty i wmiarę tanie, więc napewno coś wybierzesz. (Jeśli mam rację!) :)

w przyszłym tyg w srode mam wizyte u gina to sie zapytam, ale pewnie masz racje

mi strasznie w nocy drętwieją dłonie, nie sądziłam, że to może mieć związek z ciążą :o do tego łydki jak dotykam mnie pobolwają - tak jakbym miała tak zwane zakwasy...

a mnie boli posladek jak po lekcji wf!!! takie zakwasy wlasnie!ale tylko jeden posladek;)

zobaczymy jak bedzie w nocy z tym dretwieniem ale wkurza mnie to bo często towarzyszy temu ból

ewach6 - wlasnie przegladalam ksiazke "W oczekiwaniu na dziecko" i znalazlam informacje, ze dretwienie (szczegolnie rak i nadgarstkow) jest czesta ciazowa dolegliwoscia, najczesciej wystepuje w nocy. Tak, jak napisala juz Irlandia jest to spowodowane uciskiem opuchnietych tkanek na nerwy. Dolegliwosci mozna nieco zlagodzic ukladajac podczas snu nieco wyzej rece, nalezy tez unikac pozycji, ktore moglyby powodowac ucisk na konczyny. Takze dretwieniem nie masz cie so martwic :) (musze przyznac, ze mnie rowniez zdarzylo sie to kilka razy - na szczescie same palce i szybko przeszlo)

ale ja nic opuchnietego nie mam, a lubie spac na brzuszku i chowac ręce pod siebie

reklama
ja nie smie na brzuchu bo mam schize ze dzidzie zadusze!!!!!!!!!
spie nalewym boku - i czasami strasznie mi niewygodnie jest w nocy i budze sie:(

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry