reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciaze po poronieniach zakonczone sukcesem- badania, przebieg

@ola90

2 ciąże obumarłe na etapie 5-6 tydzień.
Trudnosci: macica dwurożna z przegrodą (resekcja przegrody kwiecień 2018), allo-mlr: 3,6%, nk: 15, po 2 h 32%, wątpliwe ana
Lekarz diagnozujący: dr Przybycień
Ciąża nr 3:
-7 dc hsg w gabinecie
-13 dc bobosexy (wtedy tez czułam owu- nie mialam monitoringu bo lekarz był na urlopie)
-21 dc objawy grypy (zaczęłam podejrzewać ze coś jest na rzeczy wiec wprowadziłam encorton 10 mg, duphaston 2x1, acard 75mg)
-29 dc test ciążowy pozytywny (31 dc bhcg potwierdza ciąże) dodatkowo wprowadzam clexane 0,4
- 33 dc (bhcg przyrasta prawidłowo) wizyta u lekarza, pęcherzyk w macicy (zwiększenie leków: encorton 20mg, duphaston 3x1, progesteron besins 2x1)
- 42 dc ponowna wizyta, krwawienie (krwiak) i... bijące serduszko!
-Od 12tc schodzenie z encortonu o 2,5mg na tydzień (całkowite zejście w 20tc), od 16 tc schodzenie z duphastonu. Od 33 tc odstawienie acardu i zwiększenie dawki clexane na 0,6. Szyjka całą ciąże ok 3,3.
- ciąża zakończona cc 40+4tc z powodu braku akcji i wadę macicy.

reklama
Hej dziewczyny czy ktoras z Was robila test lct i mlr oraz badanie hla partnerow. Czy mogę znaleźć miejsca gdzie zrobię wszystkie trzy?

Hej dziewczyny czy ktoras z Was robila test lct i mlr oraz badanie hla partnerow. Czy mogę znaleźć miejsca gdzie zrobię wszystkie trzy?
Dziewczyny robiły ale chyba nie w jednym miejscu. Ja mlr w prokocimiu A badanie hla M w macierzyństwie. Zajrzyj może na jakieś główne wątki i tam zapytaj

Przedstawiam historie @SheWolf
Oto synek Ollie.
Moja historia w skrocie dla przypomnienia:
2 poronienia - jedno w 10 a drugie w 11tc.
W trakcie badan przez ostatnie 5 lat zdiagnozowano u mnie Hashimoto, endometrioze, mutacje MTHFR i czynnik V(R2), wysokie komorki NK 21,5% i wysokie ANA2 1:2560. Dodatkowo szyjka zdezelowana po 2 zabiegach LLETZ.
Przeszlismy dlugie starania o corke. Udalo sie po 3 IUI. Ciaza na Acardzie i duzej ilosci progesteronu. Krwawienia i plamienia od 5 do 11tc ze wzgledu na krwiak. Szew na szyjce z powodu skracania.
Obecna ciaza na Acardzie, Encortonie, Clexane i progesteronie. Ciaza zagrozona ze wzgledu na krotka szyjke. Szew zalozony w 14tc. W 22tc zagrozenie przedwczesnym porodem, ale udalo sie i donosilam ciaze do 39t2d :)
-dziękujemy za opowiedzenie historii :)

Hej dziewczyny, ja mam juz dzieciatko, drugie mam w niebie poronienie w 12 tyg
A obecnie ciaza 15 tydzien
Na 0.6 heparynie, acard na noc 75, metyle, d3, żelazo.....
Boje sie o kazdy dzień
Mutacja leiden, mthfr98, pai
Czy ktoras jest w podobnej sytuacji?

Hej dziewczyny, ja mam juz dzieciatko, drugie mam w niebie poronienie w 12 tyg
A obecnie ciaza 15 tydzien
Na 0.6 heparynie, acard na noc 75, metyle, d3, żelazo.....
Boje sie o kazdy dzień
Mutacja leiden, mthfr98, pai
Czy ktoras jest w podobnej sytuacji?
Zapraszam na wątek główny

Moje Kochane mamy Aniołków , mam za sobą dwa poronienia .
pierwsze lipiec 2013
Drugie 14.08.2020r ( poronienie zatrzymane )
Będąc na rutynowych badaniach usg lekarz stwierdził , iż serduszko przestało bić .dal mi skierowanie do szpitala ( tabletka + łyżeczkowanie ) ciąża zatrzymała się w 8tc .
Mam jeszcze jedna córeczkę 6 letnia dzięki której się nie załamałam całkowicie bo muszę dla niej żyć . Dziewczyny w środę chce wykonać badania genetyczne ( wymaz z policzka ) ;
zakres:
    • czynnik V Leiden
    • mutacja genu protrombiny 20210
    • wariant C677T genu MTHFR
    • wariant A1298C genu MTHFR
    • PAI-1 / SERPINE1
    • V R2.

• dziewczyny czy jeszcze jakieś badania powinnam wykonać ?

Moje Kochane mamy Aniołków , mam za sobą dwa poronienia .
pierwsze lipiec 2013
Drugie 14.08.2020r ( poronienie zatrzymane )
Będąc na rutynowych badaniach usg lekarz stwierdził , iż serduszko przestało bić .dal mi skierowanie do szpitala ( tabletka + łyżeczkowanie ) ciąża zatrzymała się w 8tc .
Mam jeszcze jedna córeczkę 6 letnia dzięki której się nie załamałam całkowicie bo muszę dla niej żyć . Dziewczyny w środę chce wykonać badania genetyczne ( wymaz z policzka ) ;
zakres:
    • czynnik V Leiden
    • mutacja genu protrombiny 20210
    • wariant C677T genu MTHFR
    • wariant A1298C genu MTHFR
    • PAI-1 / SERPINE1
    • V R2.

• dziewczyny czy jeszcze jakieś badania powinnam wykonać ?
Immunofenotyp

reklama
@Zosiakkk dziekujemy ♡
starania od 2016 roku
W 2016 strata w 6 tc ,
W 2017 cp usunięcie przez laparoskopie zniszczony jajowód

Długie starania m.in immunosupresja steryd leki przeciwzakrzepowe, ovitrelle, stymulacja aromek bromergon wysoka prolaktyna, wysoka homocysteina, mutacje

W 2019 roku zmiana lekarza klinika Angelius Provita dr Paliga w maju 2020 roku histeroskopia z laparoskopią usunięcie jajowodu po cp, usunięcie ognisk endometriozy, naciecie macicy w dwóch miejscach ( macicy w kształcie T- shaped)
Stymulacja clo , encorton 10, estrofem, clexane 0,6, acard 150, olej z wiesiołka
W lipcu 2020 roku pozytywny test

Prowadzenie ciąży dr Janosz ciąża zagrożona od 14 tc szpital silne wymioty skaracająca szyjka, krwiak zmiana dawki clexane z 0,6 na 0,4
Hipotrofia płodu
W marcu 2021 urodzona córeczka

Do góry