reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża

witam drogie Panie, potrzebuje porady, czy widzicie druga kreseczkę na teście? W załączniku wysyłam zdjęcie .

Bardzo proszę o poważne odpowiedzi .

Załączniki

• 08B68F5F-19C4-42C3-B28C-FA9347985C89.jpeg
    08B68F5F-19C4-42C3-B28C-FA9347985C89.jpeg
    474,6 KB · Wyświetleń: 267
reklama
Rozwiązanie
Nie no wczoraj byl 11 dzień cyklu wiec chyba tak szybko by nie była choć wczoraj bolało mnie podbrzusze i jajniki wiec ewentualnie była wczoraj. Jezeli działalismy przed wczoraj a wczoraj nie to i tak by sie mogło udać jezeli owulacja była wczoraj???
Ja mam pytanie moze któraś z was miała podobnie. Od lipca staramy sie o dziecko moje cykle to 28dni jak w zegarku okres trwa 5dni zawsze. Miesiąc temu dostalam okres który trwał półtora dnia i reszta plamien zrobilam test negatywny beta negatywna teraz 29 dostalam nastepny okres również regularnie i znowu dwa dni i koniec reszte plamienie brązowe testy negatywne jedyne tylko co zauważyłam to sutki mi sie zmieniły i czesto czuje co jakis czas ból w dole plecow jak na okres ale mija i czasem jakis tam delikatny ból w podbrzuszu i klucie jajników. Czy moge być jednak w ciąży mimo testów negatywnych ktoś miał podobną sytuacje....Pozdrawiam☺

reklama
Dodam ze po pierwszym krótkim okresie pojechalam do lekarza zbadał mnie wszystko ok w pewnym momecie pokazalse jakis maly pecherzyk w macicy ale lekarz powiedzial ze to za wczesnie zeby co kolwiek powiedziec czy to ciazowy czy nie i kazal zrobic bete i test wyszly negatywne wiec raczej to nie ciążowy był przesle zdjęcie usg

Załączniki

• 20180906_210556~2.jpg
    20180906_210556~2.jpg
    256,7 KB · Wyświetleń: 113
@Blondi1437 Myślę, że za bardzo zaczęłaś się spinać i stąd zawirowania w cyklach (i objawach).
Duża szansa, że takie objawy @ miałaś także wcześniej, lecz nie zwracałaś na nie uwagi. Negatywny test wykonany poprawnie wyklucza ciążę.
A co do plamki - zrób kolejne USG, by sprawdzić czy jest ona tam nadal.

No mozliwe ze tak tylko nigdy okresu nie mialam 2 dni i to mnie najbardziej zastanawia. Mam zamiar poczekać jeszcze na nastepny okres i jezeli przyjdzie a znowu bedzie trwał dwa dni to idę znów na wizytę. To czekanie jest najgorsze...

reklama
Musisz te testy robić przez kilka dni. Jednorazowy pomiar nie jest miarodajny.
Owulacja występuje ok 24-36h od pojawienia się najciemniejszej kreski.
Nie wiem jakich testów używasz, ale są takie które przez cały cykl drugą kreskę pokazują (i trzeba wybrać najciemniejszą).

Do góry