reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciaza

Hej.przychodze z takim pytaniem czy może któraś miała i się skończyło dobrze .A więc dziś mialam plamienie które trwało dosłownie chwilę, nie boli mnie brzuch nic.Pojechalam na pogotowie i nie uzyskałam pomocy jestem w 23 tygodniu ciąży i poszłam dziś prywatnie do innego ginekologa nie miałam już wyjścia to stwierdził że szyjka siw skraca ale nie powiedział ile ani nic itp ale serduszko bije , za tydzień mam swojego lekarza prowadzonego moja ciaze i nie wiem co myśleć to moja trzecia ciaza i w żadnej tak nie miałam. Kazała tylko mi się oszczędzać. Nie wiem co myśleć już

reklama
Hej.przychodze z takim pytaniem czy może któraś miała i się skończyło dobrze .A więc dziś mialam plamienie które trwało dosłownie chwilę, nie boli mnie brzuch nic.Pojechalam na pogotowie i nie uzyskałam pomocy jestem w 23 tygodniu ciąży i poszłam dziś prywatnie do innego ginekologa nie miałam już wyjścia to stwierdził że szyjka siw skraca ale nie powiedział ile ani nic itp ale serduszko bije , za tydzień mam swojego lekarza prowadzonego moja ciaze i nie wiem co myśleć to moja trzecia ciaza i w żadnej tak nie miałam. Kazała tylko mi się oszczędzać. Nie wiem co myśleć już
No zostaje poczekac na swojego lekarza. Jeżeli nie masz skurczy, brzuch nie boli, to taki epizod mogł się zdarzyć z roznych powodów.
Co do szyjki to czy lekarz miał wyniki wcześniejszych pomiarow? Bo jak nie mial to też cięzko tak stwierdzić.

Poczekaj normalnie do wizyty.

Miałam podobnie, plamiłam, szyjka się skracała ciągle od 28 tygodnia, finalnie w 36 tyg odeszły mi wody i urodziłam, dużo odpoczywaj, leż plackiem, to serio pomaga ja od tego 28 jedynie leżałam albo w domu albo w szpitalu i udało mi się wytrwać, trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku i abyś dotrwała do terminu ❤️

No zostaje poczekac na swojego lekarza. Jeżeli nie masz skurczy, brzuch nie boli, to taki epizod mogł się zdarzyć z roznych powodów.
Co do szyjki to czy lekarz miał wyniki wcześniejszych pomiarow? Bo jak nie mial to też cięzko tak stwierdzić.

Poczekaj normalnie do wizyty.
Nie miał na drugich prenatalnych nic nie wyszło a już mialam tak raz to było przez niskie lozysko które później niby się podniosło

Ja miałam 3 plamienia w ciąży, dostałam na to luteinę w sumie od samego początku a plamienia były z powodu łożyska

U mnie to samo. Mniej więcej od 20 tygodnia do końca ciąży miałam plamienia przez przodujące łożysko. Jak masz nisko, to może dawać takie objawy. Ja miałam zalecenie prowadzenia emeryckiego stylu życia, ale nie żeby ciągle leżeć.

U mnie to samo. Mniej więcej od 20 tygodnia do końca ciąży miałam plamienia przez przodujące łożysko. Jak masz nisko, to może dawać takie objawy. Ja miałam zalecenie prowadzenia emeryckiego stylu życia, ale nie żeby ciągle leżeć.
Zobaczymy co mój lekarz jeszcze powie .Pojechałam tylko do tamtego żeby sprawdzić czy nic się nie dzieje

reklama
Mi jak się szyjka skracała to zostawili mnie na obserwacji też w 23 tyg tylko że u mnie dodatków było jeszcze rozwarcie. Lez i czekaj do następnej wizyty

Do góry