reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża

Jakośtak

Początkująca w BB
Witam jestem w ciąży 5tc, i muszę brać luteinę dopochwowo . Tylko mam problem karmię jeszcze piersią dziecko , jak odstawić córkę od piersi ? Mam mleko modyfikowane ale ona przyzwyczajona do cycka że z butelki nie wypije nic nawet jak odciagne mleko.

reklama
Witam jestem w ciąży 5tc, i muszę brać luteinę dopochwowo . Tylko mam problem karmię jeszcze piersią dziecko , jak odstawić córkę od piersi ? Mam mleko modyfikowane ale ona przyzwyczajona do cycka że z butelki nie wypije nic nawet jak odciagne mleko.
Można karmić będąc w ciąży. Mleko zmieni smak to mała pewnie się odstawi z czasem

Poszukaj w internecie hasła: progesterone and breastfeeding
Hafija (blogerka od karmienia piersią) też pisze, że luteina nie zaszkodzi dziecku karmionemu.
Natomiast ja miałam powikłana ciążę i odstawialam z dnia na dzień dziecko 1,5- roczne. Nie przesiadłam się na butelkę ani na mleko modyf., na noc dawałam bidon z wodą. A ile ma Twoje dziecko i jak często ssie pierś?

Poszukaj w internecie hasła: progesterone and breastfeeding
Hafija (blogerka od karmienia piersią) też pisze, że luteina nie zaszkodzi dziecku karmionemu.
Natomiast ja miałam powikłana ciążę i odstawialam z dnia na dzień dziecko 1,5- roczne. Nie przesiadłam się na butelkę ani na mleko modyf., na noc dawałam bidon z wodą. A ile ma Twoje dziecko i jak często ssie pierś?
Moja ma 11msc, częściej w nocy je z piersi.

Ja bym takiego dużego dziecka nie uczyła butelki. Jak już to mm z kubeczka/bidonu itp. poza tym jak dieta zbilansowana to po roku nie ma potrzeby wprowadzać mieszkanki.
W kwestii odstawienia. Sprawdź sobie luteinę na e lactancia. Ale z tego co kojarzę jest to lek bezpieczny przy kp. Jeżeli mimo to chcesz odstawić to w takim wypadku najlepiej od razu. Z dnia na dzień.

W ciazy podczas kp można luteinę i duphaston. Prog. Naturalnie występuje w ciąży.
Jeśli nie masz zakazu seksu to jak najbardziej można JPG
Czytałam, nie można bo do mleka przenika . Teraz nie wiem co robić , stosować ta luteinę jak zalecił lekarz po wizycie czy się skontaktować z nim po prostu . Przepisując te luteinę nie pytał czy karmię nadal ani ja nie wspomniałam wyleciało mi z głowy , po otrzymaniu odp że jest druga ciąża .

Czytałam, nie można bo do mleka przenika . Teraz nie wiem co robić , stosować ta luteinę jak zalecił lekarz po wizycie czy się skontaktować z nim po prostu . Przepisując te luteinę nie pytał czy karmię nadal ani ja nie wspomniałam wyleciało mi z głowy , po otrzymaniu odp że jest druga ciąża .
Ja brałam,konsultowałam.
Skoro można kp w ciąży a też jest progesteron to naturalna luteina nie zaszkodzi.

reklama
.

Załączniki

• Screenshot_20211117-114353_Chrome.jpg
    Screenshot_20211117-114353_Chrome.jpg
    290,4 KB · Wyświetleń: 122
Do góry