reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża?

Dziękuję Wam dziewczyny za pomoc, czasem dobrze usłyszeć od kogoś coś dosadnie by przekonać się po raz kolejny o własnych słabościach 😅 W moim przypadku intrnet-->medycyna😅. Miesiączki sprawdzę, bo męczy mnie to strasznie.
Gdybys zaczela sie starac zacznij brac suplementy szybciej i pamiętaj aby test robic w dniu @. Ale najpierw dojdz do ladu z miesiaczkami

reklama
Ja miałam obfite i długie miesiączki, okazało się że choruje na Hashimoto i mam niedoczynność tarczycy. Dostałam leki i miesiączki się unormowały.

Okres co mc nie będzie taki sam. Ale skoro robiłaś testy i dostałaś okres to ciąży brak. Gdyby byl biochem wylapalabys go testem.
Tak zgadzam się ale niestety są przypadki ze jest się w ciąży i ma się okres. Ja tak miałam dowiedziałam się dopiero po a już był 5 tydzień ciąży z synem. U mnie też wychodziły testy negatywne przed samym usg była słaba kreseczka. Pozdrawiam ale popieram najlepiej iść do gina zrobić usg. Odrazu człowiek jest spokojniejszy. 😊

Tak zgadzam się ale niestety są przypadki ze jest się w ciąży i ma się okres. Ja tak miałam dowiedziałam się dopiero po a już był 5 tydzień ciąży z synem. U mnie też wychodziły testy negatywne przed samym usg była słaba kreseczka. Pozdrawiam ale popieram najlepiej iść do gina zrobić usg. Odrazu człowiek jest spokojniejszy. 😊
Nie da się być w ciąży i mieć okres 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Możesz mieć krwawienia przypominające okres, ale nie okres. Medycznie niemożliwe 🤷‍♀️

Nie da się być w ciąży i mieć okres 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Możesz mieć krwawienia przypominające okres, ale nie okres. Medycznie niemożliwe 🤷‍♀️
Oczywiście rozumiem ale widać ja jestem wyjątkiem Medycznym 😁bo miałam okres normalnie nie krwawienie lekkie kochana tylko bardzo obfite jak zawsze i nie wiedziałam że jestem w ciąży. Niestety są takie przypadki w obydwu ciążach miałam tak samo 😊

To mogło być krwawienie z innego powodu, ale nie okres. Bynajmniej tak się przyjęło, że jak jesteś w ciąży to okresu nie ma się. Wszelkie plamienia, krwawienie powinno konsultować się, bo coś jest nie tak.

O kurcze mogłam nie wchodzić w wątek 😅 Ale postaram się sobie nic nie wmawiać 😅 Zresztą u mnie byłby to już 7 tydzień i drugi cykl... Dobra, już nic nie mówię, bo dziś nie dziś i choćby odwalilo mi do reszty to nie pójdę po test 😅

reklama
Każdy ma swoje zdanie☺️. Jestem pod stała opieka lekarska teraz u nas prawdopodobnie będzie kolejny bobas czekam. Na usg 🤩.
Gratuluję!! 😍😍

Ale co do okresu w ciąży to nie kwestia "swojego zdania". Okres w ciąży jest po prostu niemożliwy. Z medycznego punktu widzenia. Okres to złuszczenie nabłonka w macicy, a jeśli dochodzi do zagnieżdżenia zarodka to do złuszczenia nabłonka nie dochodzi. Bez tego nie donosiłabys ciąży.

Ale nie twierdzę, że mogłaś mieć krwawienie, które pomyliłaś z okresem. W zależności od tego który to był dzień cyklu, mogło to być chociażby implantacja. Ona też trwa kilka dni i niektóre kobiety mają krwawienie jak na okres.

O kurcze mogłam nie wchodzić w wątek 😅 Ale postaram się sobie nic nie wmawiać 😅 Zresztą u mnie byłby to już 7 tydzień i drugi cykl... Dobra, już nic nie mówię, bo dziś nie dziś i choćby odwalilo mi do reszty to nie pójdę po test 😅
Ciążę liczy się od pierwszego dnia cyklu w którym zaszłaś. Jeśli około 2 lipca miałaś dni płodne to dolicz ok 14 dni cyklu do twojej "ciąży" więc byłabyś już w 9 tygodniu 🙂 a to już 3 msc

Do góry