reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża

Jestem w 14 tygodniu ciąży. Dziś przy pomiarze ciśnienia trzy wyniki byly nie za ciekawe. Pani doktor kazała mierzyc 2 razy dziennie. Kolejna wizyta w przyszły piątek. Mierzyłam dziś po 19 i mam 150/115/100 . Martwię się ogólnie dziś jest wysokie ciśnienie bo pielęgniarkę też głowa bolała trochę jak mnie. Miałam białko 30 i teraz wynik to ślad rozumiem przez to że wynik jest tak mały że nie mogą podać dokładnej liczby . Co robić? Myślę żeby jutro zobaczyć jakie jest ciśnienie może będzie niskie. A jak nie to dzwonić do Lekarki czy jechać od razu do szpitala? Pomocy bo się martwię :(

reklama
Rozwiązanie
Ja miałam powoli rozwijające się zatrucie ciążowe. I przy ciśnieniu powyżej 140/90, które się utrzymywało przez 3 pomiary w odstępie godzinnym miałam jechać na izbę. Brałam leki na nadciśnienie i było ok. Białka w moczu nie miałam ale lekarz mówił, że jak już się pojawi to nie będzie dobry objaw i trzeba wtedy ciążę rozwiązać. Warto też zrobić badani z krwi- kwas moczowy, białko, gfr, mocznik, kreatynina. Ważne jest oznaczenie białka z dobowej zbiórki moczu.
reklama
Ja miałam powoli rozwijające się zatrucie ciążowe. I przy ciśnieniu powyżej 140/90, które się utrzymywało przez 3 pomiary w odstępie godzinnym miałam jechać na izbę. Brałam leki na nadciśnienie i było ok. Białka w moczu nie miałam ale lekarz mówił, że jak już się pojawi to nie będzie dobry objaw i trzeba wtedy ciążę rozwiązać. Warto też zrobić badani z krwi- kwas moczowy, białko, gfr, mocznik, kreatynina. Ważne jest oznaczenie białka z dobowej zbiórki moczu.

Rozwiązanie
reklama
Do góry