reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża

Jestem w 14 tygodniu ciąży. Dziś przy pomiarze ciśnienia trzy wyniki byly nie za ciekawe. Pani doktor kazała mierzyc 2 razy dziennie. Kolejna wizyta w przyszły piątek. Mierzyłam dziś po 19 i mam 150/115/100 . Martwię się ogólnie dziś jest wysokie ciśnienie bo pielęgniarkę też głowa bolała trochę jak mnie. Miałam białko 30 i teraz wynik to ślad rozumiem przez to że wynik jest tak mały że nie mogą podać dokładnej liczby . Co robić? Myślę żeby jutro zobaczyć jakie jest ciśnienie może będzie niskie. A jak nie to dzwonić do Lekarki czy jechać od razu do szpitala? Pomocy bo się martwię :(

reklama
Rozwiązanie
Ja miałam powoli rozwijające się zatrucie ciążowe. I przy ciśnieniu powyżej 140/90, które się utrzymywało przez 3 pomiary w odstępie godzinnym miałam jechać na izbę. Brałam leki na nadciśnienie i było ok. Białka w moczu nie miałam ale lekarz mówił, że jak już się pojawi to nie będzie dobry objaw i trzeba wtedy ciążę rozwiązać. Warto też zrobić badani z krwi- kwas moczowy, białko, gfr, mocznik, kreatynina. Ważne jest oznaczenie białka z dobowej zbiórki moczu.
reklama
Ja miałam powoli rozwijające się zatrucie ciążowe. I przy ciśnieniu powyżej 140/90, które się utrzymywało przez 3 pomiary w odstępie godzinnym miałam jechać na izbę. Brałam leki na nadciśnienie i było ok. Białka w moczu nie miałam ale lekarz mówił, że jak już się pojawi to nie będzie dobry objaw i trzeba wtedy ciążę rozwiązać. Warto też zrobić badani z krwi- kwas moczowy, białko, gfr, mocznik, kreatynina. Ważne jest oznaczenie białka z dobowej zbiórki moczu.

Rozwiązanie
reklama
Do góry