Natalia 1989
Zaciekawiona BB
długo sie zbieralam aby napisac coś,co choc troche doda Tobie otuchyA wiec tak, jest juz po wszystkim . W poniedziałek na kolejnym usg ostatecznie potwierdzono, że ciaza zatrzymała sie na 5.5tyg. Teraz bylam na 9tyg 5 dni. Czyli miesiac chodziłam z martwa ciaza. Od razu w poniedziałek zlecono mi badanie na estradiol, progesteron i beta HCG i te same badania powtórzyłam w środę. Okazało, sie, ze parametry drastycznie poleciały w dół czyli ciaza samoistnie zaczynala juz obumierać. Juz od srody wieczorem zaczal pobolewac mnie brzuch. Dostalam skierowanie do szpitala na czwartek. Wczoraj w szpitalu okolo 14:00 podano mi dopochwowe tabletki poronieniu. Pol godziny później dostalam skurczy i poroniłam. Złapałam wszystko w pojemniczek. Okolo 20:00 wykonano mi łyżeczkowanie (trzeba 6 godzin nic nie jesc i nie pic). Caly zebrany materiał dzis poprzez szpital wyslalam na badania histopatologiczne i genetyczne + oznaczenie płci. Oczekiwanie na wynik 2-3 tyg. Koszt 1850zl. Może w końcu pokaze to jakieś światełko w tunelu. To moje trzecie poronienie i nigdy wczesniej nie wysyłałam próbek z poronienia do badan. Resztki po badaniach zostana przekazane do masowego pochowku dzieci nienarodzonych. Pogrzeb masowy w październiku, jest to grób zbiorowy (warto o czymś takim wiedziec). Jestem naprawde załamana ogolnie tym wszystkim, bo w tej trzeciej ciazy bylam juz na lekach, które rzekomo mialy podtrzymać ciaze: heparyna, accofil, encorton. A nic nie pomoglo. Czyli byc może, przyczyną jest nadal nieznaleziona. ((. A jak u Ciebie?
Po prostu ciezko znalezc odpowiednie slowa .. jestes bardzo dzielna i silna ..zycie jest momentami okrutne .. ale musimy wytrwac aby doczekac tych chwil radosnych..
Odpoczywaj i regeneruj sily ..czas nam potrzebny ... pisze Nam ..poniewaz ja sama juz drugi raz zatrzymane .. bylam dzisiaj u lekarki mojej i ona juz rozklada rece .. zaczynam znowu od poczatku ..tylko teraz z lekami ...
Mieszkam w Szwecji i lekarka co trxecia wizyte średnio..mowi mi o in vitro .. tutaj sa dwie lub 3proby darmowe
Jednak ja walcze by zgodnie z natura ... jestem myslami z toba ..daj sobie czas i pamietaj ,ze jestes cudowna
Ja lece do Polski w poniedzialek ..wykupilam pakiet pelen badan krwi ..wszystkich hormonow..cala morfologie
Tutaj mialam badania prawie rok temu ..lekarka mi przypisala progesteron bez zbadania jego poziomu ..w dodatku sama jej zaproponowalam .. ze moze to on jest u mnie klopotem ,ze nie moge utrzymac ciazy ...ja walcze dalej ...tylko Pan Bog wie co bedzie
Z tym nie wygramy ...ale zrobmy wszystko by bylo dobrze
Prosze trxymaj sie mocko