reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża wczesna i plamienia

Duphaston nie wychodzi w krwi. Wyjdzie twój „prawdziwy” progesteron to będzie widać czy on taki niski( jeden pomiar) Bo może masz jakąś niedomogę lutealną to wtedy trzeba brac :-) ale najlepszy jest progesteron dopochwowy a nie doustny w takich przypadkach. A poza tym policzyłam sobie co nieco według tych wartości bety i moim zdaniem te plamienia to implantacja mogła być.
12.01 dajny na to beta 28
6.01 implantacja - plamienia
1.01 zapłodnienie.
Tylko to taki idealny schemat :-) bo zapłodnienie mogło być wcześniej o 2-3dni. Ale to wróżenie z fusów trochę :

reklama
Przy krwawieniu progesteron dopochwowy nie wchłania się dobrze. Więc niech już zostanie duphaston.
Masz racje, ale powinno być dwukierunkowo. Ja przy krwawieniu mam dopochwowy i się wchłania gorzej zapewnie :-) i duphaston. To już niech lekarz decyduje. Mój lekarz kazał mi odstawić duphaston i zostać na samym dopochwowym. No, ale u mnie progesteron jest na zapas...

A te obecne plamienia? W ciągu dnia ich tak dużo nie ma. Najgorzej to z samego rana po wstaniu
Nie rozumiem pytania? Plamienia mogą być bo masz krwiaka, albo za niski progesteron. Lub taka twa uroda :-) fakt czasem oznaczają coś złego. Ale pęcherzyk jest w macicy i teraz musisz czekać czy ciąża rozwija się prawidłowo. Pójdź może do innego lekarza jak plamienia nie ustają i tyle.

Witam. Miałam krwawienia w 1, 2, 5,6 i 7 miesiącu ciąży. Zdiagnozowano nisko schodzące łożysko, na szczęście nie było przodujące, wtedy trzeba leżeć całą ciążę. Urodziłam w 38 tc. Życzę powodzenia, cierpliwości i jak najmniej stresu.

BB​

Cześć, dziewczyny!
27.12.2020 zaczęłam ronić swoją drugą ciążę (samoistnie). Od początku miałam plamienia, nawet duphaston nie pomógł.
Dzisiaj mija 31 dzień od poronienia, a ja nie dostałam miesiączki. Postanowiłam zrobić testy ciążowe i ku mojejmu zdziwieniu oba wyszły pozytywne (P.S beta po tamtej ciąży na pewno spadła, sprawdzałam tydzien temu, było czysto).
Moje pytanie brzmi: czy profilaktycznie brać od dzisiaj duphaston? plamien na te chwilę brak.
Jestem już po dwóch poronieniach, pierwsze 28.10.2020 wywołane farmakologicznie - diagnoza puste jajo płodowe.
Tak szybko zachodzę, a tak szybko tracę...
ta ostatnia ciąża trwała krótko, beta hcg niecałe 100...

Dziewczyny, czy lekarze profilaktycznie po poronieniach przepisują duphaston? Co mam robić? Wizytę lekarską mam dopiero w poniedziałek, ale na pewno nic nie będzie widać.
Mam brać duphaston???

BB​

Cześć, dziewczyny!
27.12.2020 zaczęłam ronić swoją drugą ciążę (samoistnie). Od początku miałam plamienia, nawet duphaston nie pomógł.
Dzisiaj mija 31 dzień od poronienia, a ja nie dostałam miesiączki. Postanowiłam zrobić testy ciążowe i ku mojejmu zdziwieniu oba wyszły pozytywne (P.S beta po tamtej ciąży na pewno spadła, sprawdzałam tydzien temu, było czysto).
Moje pytanie brzmi: czy profilaktycznie brać od dzisiaj duphaston? plamien na te chwilę brak.
Jestem już po dwóch poronieniach, pierwsze 28.10.2020 wywołane farmakologicznie - diagnoza puste jajo płodowe.
Tak szybko zachodzę, a tak szybko tracę...
ta ostatnia ciąża trwała krótko, beta hcg niecałe 100...

Dziewczyny, czy lekarze profilaktycznie po poronieniach przepisują duphaston? Co mam robić? Wizytę lekarską mam dopiero w poniedziałek, ale na pewno nic nie będzie widać.
Mam brać duphaston???
Ja w takiej sytuacji umówiłam teleporade w internecie i otrzymałam receptę na duohaston.

Ja na początku ciąży również plamiłam na brązowo. W 13 tygodniu zaczęłam krwawić, pojechałam na IP, lekarze nie wiedzieli od czego są krwawienia. Dostałam duphaston i miałam leżeć. W 36 tygodniu ciąży urodziłam zdrowego synka.
Musisz więcej odpoczywać, nie martwić się na zapas i wierzyć, że wszystko będzie dobrze.

reklama
Do góry