Cześć, mam 19 lat i już od dłuższego czasu zastanawiam się nad dzieckiem, z moim partnerem jestem już 3 lata, jesteśmy zaręczeni. Zakończyłam już swoją edukacje i obecnie nie pracuje, mój partner pracuje, mieszkamy osobno (kiedy pojawiłoby się dziecko zamieszkalibyśmy w domu moich rodziców) moi ani jego rodzice niemieli by nic przeciwko dziecku, są nawet bardzo za. Obje z chłopakiem chcielibyśmy mieć dziecko ale to bardziej ja mam obawy, że nie podołam, czy coś w tym stylu. Codziennie przed spaniem mysle czy zacząć się starać, czy nie, tak naprawdę kiedy urodziłabym dziecko miałabym już 20 lat. Kocham spędzać czas z maluszkami a kiedy widzę jakiegoś noworodka w moim serduszku robi się cieplej.
I moje pytanie jest kierowane do młodych mam które właśnie w takim wieku zostały mamami, jakie wyrzeczenia to za sobą niesie, jak wyglada kontakt z innymi rówieśnikami, jak zmieni się życie, czy dobrze że urodziłaś w takim wieku czy wolałabyś później? Osobiście tez dużo czytałam na ten temat ale bardzo zależy mi na opinii osoby która była w takiej sytuacji.
Za wszystkie komentarze bardzo dziękuje
I moje pytanie jest kierowane do młodych mam które właśnie w takim wieku zostały mamami, jakie wyrzeczenia to za sobą niesie, jak wyglada kontakt z innymi rówieśnikami, jak zmieni się życie, czy dobrze że urodziłaś w takim wieku czy wolałabyś później? Osobiście tez dużo czytałam na ten temat ale bardzo zależy mi na opinii osoby która była w takiej sytuacji.
Za wszystkie komentarze bardzo dziękuje