reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża w trakcie karmienia piersią

Babyboomka

Zaangażowana w BB
Czesc, mam juz 1 dzieciatko, córka juz ponad rok ale pije czesto mimo innych posilkow. Karmie ją piersia i zaczelismy sie starac o drugiego malucha, komu się udało w trakcie karmienia? Biorę witaminy dla karmiacych i zobaczymy, za ok 10 dni powinna przyjsc miesiaczka. Mam wrazenie ze owulacja byla.

reklama
Czesc, mam juz 1 dzieciatko, córka juz ponad rok ale pije czesto mimo innych posilkow. Karmie ją piersia i zaczelismy sie starac o drugiego malucha, komu się udało w trakcie karmienia? Biorę witaminy dla karmiacych i zobaczymy, za ok 10 dni powinna przyjsc miesiaczka. Mam wrazenie ze owulacja byla.
Ja zaszłam w ciążę, kiedy pierwsze dziecko było kp. Miało wtedy 11 miesięcy. Kilka dni przed pierwszymi urodzinami.wykinalam test. Niestety ok 7-8 tyg pokarm mi zanikł, chciałam karmić na sucho, ale ból był za duży. U sumie miesiączka wróciła ok 8 miesiąca po porodzie. Udało nam się przy pierwszym podejściu 🙂

Mi się udało zajść w ciążę karmiąc piersią. Synek miał wówczas 8 miesięcy i jadł z piersi po 10x na dobę (pierwszą miesiączkę po porodzie dostałam jak synek miał 7 miesięcy i 1 tydzień i od razu w kolejnym cyklu się udało). Po zajściu w ciążę synek zaczął z piersi jeść coraz mniej i po 2-3 miesiącach odstawił się całkowicie i przeszliśmy na mm. W tej chwili jestem w 28 tygodniu i poród zbliża się wielkimi krokami :)

Babyboomka trzymam kciuki żeby się udało. :) zaszłam trzy razy w ciąże karmiąc piersią bez żadnego problemu :)

Babyboomka trzymam kciuki żeby się udało. :) zaszłam trzy razy w ciąże karmiąc piersią bez żadnego problemu :)
Wow, cudownie, gratulacje :-) moje marzenie, ja mam ponad 35 lat, mam nadzieję, ze jeszcze sie uda :-) okres dostalam 5 msc po porodzie, dziecko prawie wisi na piersi, w nocy co kilka godzin tez pije. Z pierwszym latwo nie bylo, ze zajsc w ciaze.

Babyboomka moje to tez cycocholiki były , karmiłam bardzo często rowniez w nocy a i tak się udało :) powodzenia:)

Dzisiaj mam rożowe plamienia przed okresem. Kupilam sobie test i jutro testuję. Zwykle mialam brazowe plamienia ze skrzepami a tu rozowe.. pewnie sobie wkrecam ciaze, to bylby ewenement. Bo poprzednia ciaza ivf po 6 latach ciezkich latach

Dzisiaj mam rożowe plamienia przed okresem. Kupilam sobie test i jutro testuję. Zwykle mialam brazowe plamienia ze skrzepami a tu rozowe.. pewnie sobie wkrecam ciaze, to bylby ewenement. Bo poprzednia ciaza ivf po 6 latach ciezkich latach
I jak? Udało się?
Mój ma zaraz roczek, a ja jestem w 7 tygodniu ciąży 🙂 pierworodny karmiony piersią. Nadal próbujemy się karmić, chociaż mleka już prawie nie mam.

reklama
Niestety nie, okres pojawił się w dzień testowania, ale będziemy probować, moze na monitorowanie cyklu się zapiszę. Kiedyś mialam juz niskie AMH, ciekawe czy mam w ogole owulację przy karmieniu... Gratuluję, nam pewnie tez się uda :-) zapisana jestem do lekarza, wiec machina ruszyla, nie mogę się doczekac wizyty, z tym, ze bede juz po ew. owulacji wedlug kalendarza

reklama
Do góry