reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża w Szwecji

No widzisz super 😊 Wynajmujecie z pierwszej ręki czy z drugiej? u nas jest masakra jesli chodzi o wynajem z pierwszej ręki, w kolejce w spoldzelni trzeba czekac kilka dobrych lat. Ale zawsze mozna wynająć od kogos prywatnie. My tylko tak wynajmowalismy przez kilka lat bo nie bylo innej szansy 🙁

reklama
Dziewczyny jednak zdecydowaliśmy się na powrót do Polski! W sensie poród tutaj i mieszkanie. W obecnej sytuacji możliwe ze zamkną firmę mojego mężczyzny a z mieszkaniami z pierwszej ręki jest jeszcze gorzej nią wcześniej. Ale myśle ze to dobry pomysł z powrotem do Polski. Od razu czuje się pewniej ☺️

Dziewczyny jednak zdecydowaliśmy się na powrót do Polski! W sensie poród tutaj i mieszkanie. W obecnej sytuacji możliwe ze zamkną firmę mojego mężczyzny a z mieszkaniami z pierwszej ręki jest jeszcze gorzej nią wcześniej. Ale myśle ze to dobry pomysł z powrotem do Polski. Od razu czuje się pewniej [emoji3526]
Weź pod uwagę, że czeka was kwarantanna 2tyg jak teraz wrócicie i wszystkich domowników, którzy będą w waszym domu.

Wydaje mi się że Szwecja w tym momencie może byc zagrożeniem dla ciężarnej, państwo nie chroni obywateli jak w innych krajach, a nie wiadomo jak we wczesnej ciąży zachowuje się wirus [emoji20]

Mieszkasz w Szwecji i wiesz czy tylko ci sie wydaje i tak sobie gadasz?
Nie wiem czy jest taka super opieka w Polsce patrząc na to jak odwolywane sa wizyty i zostawienie pacjenta samego sobie. Duzo kobiet w ciazy w Polsce ma problemy bo nie mogą zrobic usg, badan, a wizyty odwołują. O takim polskim chronieniu obywateli piszesz?

Mieszkasz w Szwecji i wiesz czy tylko ci sie wydaje i tak sobie gadasz?
Nie wiem czy jest taka super opieka w Polsce patrząc na to jak odwolywane sa wizyty i zostawienie pacjenta samego sobie. Duzo kobiet w ciazy w Polsce ma problemy bo nie mogą zrobic usg, badan, a wizyty odwołują. O takim polskim chronieniu obywateli piszesz?
O tym, że trzeba siedzieć w domu, wszystko oprócz spożywki, aptek i drogerii zamknięte, próbują ograniczyć kontakt między ludźmi jak w każdym innym kraju [emoji854] chyba tylko w Szwecji nic z tego wirusa sobie nie robią. Jeśli o system opieki chodzi to nie mam wiedzy w tym temacie, wiec o tym nie mowie [emoji6]

O tym, że trzeba siedzieć w domu, wszystko oprócz spożywki, aptek i drogerii zamknięte, próbują ograniczyć kontakt między ludźmi jak w każdym innym kraju [emoji854] chyba tylko w Szwecji nic z tego wirusa sobie nie robią. Jeśli o system opieki chodzi to nie mam wiedzy w tym temacie, wiec o tym nie mowie [emoji6]

Widac ze nie wiesz nic o tym jak Szwecja reaguje na wirusa, jedynie to co wymysla i powiedza polskie media. Szwecja tez wprowadza ograniczenia ale nie tak restrykcyjne jak w Polsce. kazdy kraj reaguje na swoj sposob, to ze Szwecja nie zamknela wszystkiego to nie znaczy ze mysli zle. W Polsce pozamykali wszystko a liczba chorych i tak rosnie. Kto wie co bedzie jak wszystko znow pootwieraja. To ktory kraj robi lepiej okaze sie za kilka miesiecy.

Widac ze nie wiesz nic o tym jak Szwecja reaguje na wirusa, jedynie to co wymysla i powiedza polskie media. Szwecja tez wprowadza ograniczenia ale nie tak restrykcyjne jak w Polsce. kazdy kraj reaguje na swoj sposob, to ze Szwecja nie zamknela wszystkiego to nie znaczy ze mysli zle. W Polsce pozamykali wszystko a liczba chorych i tak rosnie. Kto wie co bedzie jak wszystko znow pootwieraja. To ktory kraj robi lepiej okaze sie za kilka miesiecy.
A nie mów że nic nie wiem, bo siedzibe naszej firmy mamy w Sztokholmie [emoji854] ciekawe tylko czemu tyłu Polaków wraca do kraju zamiast siedzieć w Szwecji? :) ale Tak jak mówisz, zobaczymy która strategia jest lepsza.

reklama
A nie mów że nic nie wiem, bo siedzibe naszej firmy mamy w Sztokholmie [emoji854] ciekawe tylko czemu tyłu Polaków wraca do kraju zamiast siedzieć w Szwecji? :) ale Tak jak mówisz, zobaczymy która strategia jest lepsza.

I co mówią szwedzi z twojej sztokholmskiej siedziby? tutaj najbardziej panikuja polacy bo szwedzi w wiekszosc mają zaufanie do rzadu i jego dzialan. Wiesz kto ucieka ze Szwecji do Polski? sezonowi pracownicy albo tacy ktorzy nie maja dobrych podstaw do zycia w Szwecji. Zaden Polak ktory ma dobra prace, mieszkanie/ dom i rodzine tu, nie ucieka do Polski. Uciekaja tylko ci ktorzy dali sie poniesc polskiej propagandzie i straszeniu.

Do góry