Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ale co tu jest do wyjaśniania?Czy ktoś pomoże mi to wyjaśnić?
Chodzi mi o odczyt staram się z narzeczonym o dziecko ale nie wiem kompletnie jak odczytać wykresAle co tu jest do wyjaśniania?
Czy na + czy na -Chodzi mi o odczyt staram się z narzeczonym o dziecko ale nie wiem kompletnie jak odczytać wykres
Zupełnie nie rozumiem. Jesteś najprawdopodobniejCzy na + czy na -
Wiem tylko tyle że utrzymująca się temperatura przed okresem może oznaczać ciążę ja jestem przed i mam dość wysoka mierze zawsze o stałej godzinie zaraz po przebudzeniuZupełnie nie rozumiem. Jesteś najprawdopodobniej
w czasie okołoowulacyjnym. Na razie nic więcej powiedzieć się nie da. Znasz zasady pomiaru temperatury?
Tak mierze prawidłowo podejrzewam ponieważ w lipcu miałam miesiączkę skapa a w sierpniu tylko dwa dni bardzo skape i staramy się o ciążęJesteś w 14 dniu cyklu. To jest przed okresem? Żeby podejrzewać ciążę, podwyższona temperatura musi utrzymywać się ponad 16 dni po owulacji.
Czy mierzysz temperaturę prawidłowo? Jak możesz podejrzewać ciążę skoro najprawdopodobniej dopiero masz owulację?
Oczywiście że tak ale nie chce po raz kolejny się zawieść choć teraz mam objawy jak na ciążę♀♀Ale wiesz, że każdy okres może się od siebie różnic?
Wykres nic nam nie mówi, niczego z niego nie wyczytamy tym bardziej, że nie widać wartości temperatur, a pomiary są od kilku dni.
Nie prościej jest po prostu zrobić test ciążowy, jeśli podejrzewasz ciąże?