reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża starania

Werawerka

Początkująca w BB
Czy ktoś pomoże mi to wyjaśnić? 🙃

Załączniki

• Screenshot_2021-08-22-12-07-04-259_pl.ovufriend.app.jpg
    Screenshot_2021-08-22-12-07-04-259_pl.ovufriend.app.jpg
    148,6 KB · Wyświetleń: 374
reklama
Zupełnie nie rozumiem. Jesteś najprawdopodobniej
w czasie okołoowulacyjnym. Na razie nic więcej powiedzieć się nie da. Znasz zasady pomiaru temperatury?
Wiem tylko tyle że utrzymująca się temperatura przed okresem może oznaczać ciążę ja jestem przed i mam dość wysoka mierze zawsze o stałej godzinie zaraz po przebudzeniu

Jesteś w 14 dniu cyklu. To jest przed okresem? Żeby podejrzewać ciążę, podwyższona temperatura musi utrzymywać się ponad 16 dni po owulacji.
Czy mierzysz temperaturę prawidłowo? Jak możesz podejrzewać ciążę skoro najprawdopodobniej dopiero masz owulację?

Jesteś w 14 dniu cyklu. To jest przed okresem? Żeby podejrzewać ciążę, podwyższona temperatura musi utrzymywać się ponad 16 dni po owulacji.
Czy mierzysz temperaturę prawidłowo? Jak możesz podejrzewać ciążę skoro najprawdopodobniej dopiero masz owulację?
Tak mierze prawidłowo podejrzewam ponieważ w lipcu miałam miesiączkę skapa a w sierpniu tylko dwa dni bardzo skape i staramy się o ciążę

Ale wiesz, że każdy okres może się od siebie różnic?
Wykres nic nam nie mówi, niczego z niego nie wyczytamy tym bardziej, że nie widać wartości temperatur, a pomiary są od kilku dni.
Nie prościej jest po prostu zrobić test ciążowy, jeśli podejrzewasz ciąże? 🤦🏻‍♀️

reklama
Ale wiesz, że każdy okres może się od siebie różnic?
Wykres nic nam nie mówi, niczego z niego nie wyczytamy tym bardziej, że nie widać wartości temperatur, a pomiary są od kilku dni.
Nie prościej jest po prostu zrobić test ciążowy, jeśli podejrzewasz ciąże? 🤦🏻‍♀️
Oczywiście że tak ale nie chce po raz kolejny się zawieść choć teraz mam objawy jak na ciążę🤷‍♀🤷‍♀

Do góry