reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża, starania

Cześć dziewczyny,
Jestem nowa w temacie i nie wiem czego się spodziewać, nie chce panikować i staram się obserwować :)
Po ponad 8 latach stosowania anty (NuovaRing) postanowiliśmy z mężem starać się o bobaska. Ostatni ring używałam do 30.10., dostałam w tygodniu po odstawieniu krwawienia, po czym nie założyłam kolejnego i dostałam pierwszy okres(?) od 01.12. do 09.12. Było to dość mocne i obfite krwawienie.
Kolejny okres 22.12. - 24.12. Lekki, bardziej plamienie. Ostatni 19.01. - 22.01. pierwszy dzień ciężko, bardzo obfite, kolejne dni normalny okres. Kochamy się bez presji, z przyjemnością. Niekoniecznie zwracając uwagę na dni płodne, jednak korzystam z aplikacji dot. menstruacji by mieć „jakieś” rozeznanie ucząc się na nowo swojego organizmu.
i tak, wg. Aplikacji dni płodne wypadły 28.01. - 03.02. (02.02. Potencjalny dzień owulacji). Śluz, przypominający białko miałam 31.01. - 01.02. a kochaliśmy się 31.01. Od ok. 10.02. czuje pobolewanie w podbrzuszu, początkowo przenosiło się od środka do lewego jajnika a teraz prawego. Są to tez krótkie skurcze. Sprawdzałam śluz przez ten tydzień i był wodnisty, lekko mleczny. Dzisiaj kochaliśmy się i po zauważyłam delikatne krwawienie, martwi mnie ze była to żywa krew. Na test z krwi chyba za szybko a na wizytę nie uda mi się zapisać na przyszły tydzień, wiec proszę was dziewczyny o podzielenie się przemyśleniami.. Może być to ciąża czy jakieś kolejne zmiany związane z odstawieniem ? Dodam, ze nie nastawiamy się na szybkie zajście w ciąże ale nie chciałabym nie reagować w ogóle na jakiekolwiek zmiany, które mogłyby ja wskazywać 😊 pozdrawiam

reklama
Cześć dziewczyny,
Jestem nowa w temacie i nie wiem czego się spodziewać, nie chce panikować i staram się obserwować :)
Po ponad 8 latach stosowania anty (NuovaRing) postanowiliśmy z mężem starać się o bobaska. Ostatni ring używałam do 30.10., dostałam w tygodniu po odstawieniu krwawienia, po czym nie założyłam kolejnego i dostałam pierwszy okres(?) od 01.12. do 09.12. Było to dość mocne i obfite krwawienie.
Kolejny okres 22.12. - 24.12. Lekki, bardziej plamienie. Ostatni 19.01. - 22.01. pierwszy dzień ciężko, bardzo obfite, kolejne dni normalny okres. Kochamy się bez presji, z przyjemnością. Niekoniecznie zwracając uwagę na dni płodne, jednak korzystam z aplikacji dot. menstruacji by mieć „jakieś” rozeznanie ucząc się na nowo swojego organizmu.
i tak, wg. Aplikacji dni płodne wypadły 28.01. - 03.02. (02.02. Potencjalny dzień owulacji). Śluz, przypominający białko miałam 31.01. - 01.02. a kochaliśmy się 31.01. Od ok. 10.02. czuje pobolewanie w podbrzuszu, początkowo przenosiło się od środka do lewego jajnika a teraz prawego. Są to tez krótkie skurcze. Sprawdzałam śluz przez ten tydzień i był wodnisty, lekko mleczny. Dzisiaj kochaliśmy się i po zauważyłam delikatne krwawienie, martwi mnie ze była to żywa krew. Na test z krwi chyba za szybko a na wizytę nie uda mi się zapisać na przyszły tydzień, wiec proszę was dziewczyny o podzielenie się przemyśleniami.. Może być to ciąża czy jakieś kolejne zmiany związane z odstawieniem ? Dodam, ze nie nastawiamy się na szybkie zajście w ciąże ale nie chciałabym nie reagować w ogóle na jakiekolwiek zmiany, które mogłyby ja wskazywać 😊 pozdrawiam
Po pierwsze aplikacja to tylko algorytm i on ci sugeruje tylko czas płodny, ale owulacja może się przesunąć.

Po drugie, od kiedy masz te bóle? Bo napisałaś 10.02 . A dzisiaj dopiero 07.02.
Jeżeli owulacja była 01.02. (a tego na 100% nie wiesz) to pierwsze objawy mogłyby pojawić się dopiero za kilka dni. Pojawiają się po implantacji 6-12 dni od owulacji. Więc twoje objawy nie są objawami ciąży.

źle spojrzałam w kalendarz, bóle od 04.02. Czyli takie bóle i delikatne krwawienie mogą być związane z nadal regulowaniem się organizmu po odstawieniu ? Czy one mogą trwać aż do miesiączki ?

źle spojrzałam w kalendarz, bóle od 04.02. Czyli takie bóle i delikatne krwawienie mogą być związane z nadal regulowaniem się organizmu po odstawieniu ? Czy one mogą trwać aż do miesiączki ?
Nie mam pojęcia, nie miałam nigdy doczynienia z cyklem po odstawieniu używaniu przez ciebie antykoncepcji. Nie zmienia to faktu, że na objawy ciąży za wcześnie. Oczywiście, jeżeli uprawiasz seks bez zabezpieczenia szansa na ciążę jest. Ale zrób test w terminie @ jeżeli nie przyjdzie.

A wszelkie dolegliwości na twoim miejscu skonsultowała bym chociażby telefonicznie z lekarzem. Bo być może hormony szaleją po odstawieniu antykoncepcji, a być może są to objawy jakiejś dolegliwości 🤷 więc lepiej zapytać specjalistę 🙂

Do góry