reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Poród rodzinny,szkoła rodzenia,szpitale-obawy i wątpliwości,za i przeciw

karolka - zrobisz jak uwazasz, ale to zawsze znieczulenie o dzialaniu narkotycznym... Niby usmieza bol ale wg poloznej ze szkoly rodzenia na ktora uczeszczam ma tez dzialania uboczne. Podobno dluzej trwa porod, kobieta nie wie kiedy przec, wiec jest tez wieksze ryzyko popekania krocza. Poza tym mowila tez o badaniach, ktore wykazuja ze dzieci,ktorych matki mialy zzo przy porodzie wykazuja wieksza sklonnosc do narkomanii. Oczywiscie zdecydujesz jak uwazasz poza tym ta polozna jest strasznie pro natura we wszystkich kwestiach, ale mnie skuteczxnie do zoo zniechecila...

reklama
Mnie do zzo zniechęca też fakt, że bardzo obniża ciśnienie, a przy moim naturalnie niskim to kiepski pomysł. Co nie znaczy że się nie ugnę i jednak nie skorzystam jak się okaże że nie jestem taka twarda jak myślałam. Bądź co bądź zzo jest dużo lepsze dla dziecka niz dolargan.

wisienka właśnie chodzi o to, że ZZO nie ma działania narkotycznego w przeciwieństwie do znieczuleń wziewnych i dolarganu i jesli juz wybierac to jest najbezpieczniejsze.

karolka podpisz zgodę:tak:
bo tu chodzi o to zbey mieli na w razie w gotową dawkę dla Ciebie , gdybyś jednak zechciała dostać!!

u nas jest tak samo.. musze wcześniej powiedzieć że podczas porodu chciałabym mieć dostępne wszystkie możliwe znieczulenia , czyli podaję że zastrzyk , gaz i właśnie zzo
jeśli tego nie podam nie beda mieli dla mnie dawki i jakbym nawet wołała i krzyczała to mi nie dadzą:-p;-)

wisienko znieczulenie o działaniu narkotyucznym jest na literkę D:-p
ale nie pamiętam jak dokładnie się nazywa.. zaraz poszukam ..
o tym chyba zanka pisała ze u niej w szpitalu takie jest , ale nie jestem pewna..
a zzo jest zupełnie bezpieczne dla dziecka..
jedynie dziecko rodzi się lekko ospałe...:tak:
więc nie ma się o co martwić z tym właśnie znieczuleniem;-)

narazie znalazłam takie fajne info: prawdy i mity:
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza...enie-zewnatrzoponowe-prawdy-i-mity_35778.html

Ostatnia edycja:
Dzięki Kamcia za tą stronkę właśnie ją też dziś czytałam po powrocie ze szpitala.
Dzięki też dla wszystkich dziewczyn które się wypowiedziały, nie wiem czy skorzystam z zzo ale podpiszę zgodę żeby mieć świadomość tego że jak już będzie naprawdę ciężko to będę mogła skorzystać.

Ostatnia edycja:
reklama
karolka, ja też doradzę Ci żebyś podpisała zgodę. Jedynie nie skorzystasz.
Ja dostałam zzo przy cc, ale nie działało i musieli mi podać narkozę.
Moja siostra natomiast nie podpisała zgody i jak już rodziła, to na bólach krzyczała, że chce znieczulenie, że prosi o swoją torebkę, bo ma tam pieniądze i chce zapłacić za znieczulenie, ale odmówili jej.

Do góry