reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Poród rodzinny,szkoła rodzenia,szpitale-obawy i wątpliwości,za i przeciw

Jeśli któraś z was jeszcze nie oglądała a ma mocne nerwy, to polecam

Birth Story Diaries

Ja pochłonęłam galerię, od dawna masochistycznie oswajam się z porodem i w sumie jestem nim bardziej podekscytowana niż przerażona :-)

reklama
Obejrzałam sobie ze 2 galerie i to nie z tych najbardziej lajtowych wg gwiazdek. Jakoś mnie nie ruszyło, nie jest tak strasznie :) Ja to w ogóle od kiedy jestem w ciąży nie boję się porodu, bo jestem dobrej myśli. Jakoś tak wychodzę z założenia że twarda baba jestem i gładko pójdzie, a jak nie to też dam radę.

A co masz nie dać!! Jak tam jakoś dzidzi weszło to musi też sie wydostać, fakt że będzie kapke większe :-D

Mnie też nie wzruszają takie galerie :-)
Najbardziej mnie denerwuje, że wszyscy "specjaliści" mówią: "O jak dzidzi taka duża już ( ma prawie 700g), to na pewno będziesz miała cesarkę, bo Ty taka drobniutka jesteś". Miałam operacje brzuszną i powiem szczerze, że naprawdę wolałabym urodzić naturalnie. Bo ból i samopoczucie po operacji + dzwiganie dziecka, komplikacje przepuklinowe bleee, bardzo bym chciała tego uniknąć :zawstydzona/y: Z resztą już mam za dużo blizn na ciele i wyglądam jak ofiara wojny w Wietnamie ;-)następnej nie chce.

ja tam wiem z autopsji jak to może wyglądać i nie chcę się niepotrzebnie nakręcać bo i tak mnie jakoś do to tego nie ciągnie:-p

kamcia wstrząsnął mną nie tyle pierwszy i nie tyle drugi filmik, co trzeci z tą rączką ... od razu myślę, co z tym dzieckiem... ;/////

ale co Wy dziewczyny to rzadko kiedy tak wygląda mój mały jak się rodził to nie było w ogóle krwi praktycznie i urodził się czyściutki jak łza , nie ma co się nakręcać takimi filmikami pooglądać można fakt ale potem człowiek mimo chodem o tym myśli

jak oglądam takie filmy to jeszcze bardziej zaczynam się bać :-)

zobaczcie sobie film "Plan B" z Jennifer Lopez, właśnie o ciąży - taka lajtowa komedia romantyczna. Film jest z napisami :-)​

zanka ona bliźniaki w tym filmie będzie miała??? Jak tak to filmik świetny polecam, ale ja już z lektorem go widziałam:)

reklama
te filmiki to pokazałam tatusiowi:D nie był specjalnie wstrząśnięty.Pytałam się czy jest jakoś zszokowany, a on tylko" no przecież jakoś musi wyjść i tak było mało krwi w tym"
a dzidziusie takie sine i pomarszczone wcale go nie odrzucają, uważa ,że są fajne:O

jest jeszcze stronka z fotkami mamuś po porodzie, całe historie o ich zmieniających się ciałach itd z fotkami.Ale nie pamiętam adresu w tej chwili.

Do góry