reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Poród rodzinny,szkoła rodzenia,szpitale-obawy i wątpliwości,za i przeciw

bra to ze mną nie gadaj:-p
naprawdę jak ja się ciesze że tu tak nie wymyślają z porodami... ufff
jak zachodzisz w ciążę automatycznie masz wszystko za darmo:tak:
GP, szpital , usg , znieczulenia, salę, no cud miód:-D

reklama
nie no są szpitale, które mają swojego anestezjologa na Położnictwie - trzeba tylko go wyniuchać:-)

w toruniu tez jest, ale co z tego, jak ma co innego do roboty... :( niestety w Polsce to właśnie anestezjologów brakuje najbardziej ... jest ich za mało, więc są rozchwytywani na prawo i lewo.
Kamcia naprawde masz szczęście, bo widzisz jak to tutaj jest- połowa ciąży i stressss ;/

w toruniu tez jest, ale co z tego, jak ma co innego do roboty... :( niestety w Polsce to właśnie anestezjologów brakuje najbardziej ... jest ich za mało, więc są rozchwytywani na prawo i lewo.
Kamcia naprawde masz szczęście, bo widzisz jak to tutaj jest- połowa ciąży i stressss ;/

Ja tam cieszę się że jestem podczas ciąży w PL a nie w innym kraju. Odwiedziła mnie przyjaciółka która jest w Irlandii, starają się właśnie o dzidzię ale jak zaczęła opowiadać jak to u nich jest to cieszę się z miejsca w którym jestem!!
Nie dość że pierwsza wizyta odbywa w "późnym" stadium ciąży to w dodatku z tego powodu mnóstwo kobiet właśnie traci ciążę nawet niewiedząc czy wszystko jest ok!! Dla mnie to jakiś absurd!!

Vi oczywiście bez obrazy bo wiem że jesteś z Irlandii :-)

Co kraj to "obyczaj"

a ja się wcale nie obrażam ...:-p
bo to właśnie różnie jest odbierane..
tu jest pierwsza wizyta w 13 -14 tc i ma się usg,...
i wtedy ciążę liczą jako ciążę , nie podtrzymują jej wcześniej ze wzgl;ędów na przeszłość (a to długa historia)
dlatego ja jeszcze prywatnie jeżdzę do pl gina i jestem zadowolona...:tak:
a w ple również na NFZ nie za dużo robią lekarze więc .. zależy;-) jak ktoś chodzi na nfz i ma 2 usg tylko to to prawie tak samo jakby było tutaj;-)

właśnie szkoda że ciąży nie podtrzymują ale tak to jest, co kraj to inne działania..
Ja to rozumiem i po swojemu szanuję :-)

W Polsce z NFZ duż osoób jest zadowolonych, ja z niego nie korzystam więc nie wiem jak to by było...
Wydaje mi się że nie byłabym zadowolona ale to moje wyobrażenie... z resztą byłam raz w Przychodni i jak tylko zobaczyłam ryje bab zza okienka to już mi się odechciało...biedni Ci starsi ludzie bo to im się najbardziej od nich obrywa!!

pod kątem znieczulenia polska jest daleko w tyle od innych państw europy niestety. nie wiem jak to jest z opieką, o tym czytam od dziewuszek na forum. napewno jest tak, że niezależnie czy jestesmy w polandii czy w innym kraju sa plusy i minusy opieki zdrowotnej. ale jedno jest bardzo ważne dla przyszłej mamy i tego u nas brakuje- prawo wyboru :(

no właśnie ja myślałam że kasa wszystko załatwi jak przy większości spraw w naszym kraju a tu nico !!!

to aż niepodobne do naszej Polski :-)
czyżby się zmieniała??... na gorsze? :-)

ja uważam, że w Polsce prowadzac ciąże prywatnie pacjentka czuje się bardziej dopieszczona - wizyta trwa ile trzeba, lekarz duzo ci opowiada i można byc zadowolonym....natomiast na NFZ - traktuja Cie ja w fabryce na tasmie produkcyjnej....wizyta...byle jak najszybciej skończyć bo czeka 20 innych pacjentek...czesto trzeba się dopytywac o rózne sprawy.....wiem bo chodze i tak i tak, wiec mam porównanie.....korzystam z tego co mi sie należy z NFZ (no w końcu od kilku lat płace składki)...a jeśli chcę więcej....idę prywatnie ;-)

co do porodu....to chciałabym jak najszybciej jechac do szpitala.....chodzi o to, że niestety mam daleko do szpitala i chcialabym zdążyc urodzic w nim...hehehheh...a nie gdzieś po drodze ;-)

hmm gag, myślę,że nie ma się co martwić,że nie zdążymy do szpitala.Takie "ekspresowe" porody w godzinę, dwie to raczej rzadkie błogosławieństwo, a nam przyjdzie pewnie pomęczyć sie kilka lub naście godzin.Także i do nad morze czy w góry byśmy dojechały:D

reklama
Do góry