reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po ciąży ?!?!!!!

mamusie, jeśli chodzi o dźwiganie, to im wcześniej zajdziecie w ciążę, tym lepiej. Roczne, półtoraroczne, czy nawet dwuletnie dziecko trzeba też często jednak nosić i podnosić, a taki kloc waży już od 10 kilo wzwyż :tak: lepiej jednak nosić kilku kilowego niemowlaczka :tak:

reklama
Ponoć kiedy kobieta jest w ciąży to jej organizm przechodzi dużą regeneracje. Skoro lekarz mówi, że wszystko ok to raczej nie masz sie czym martwić:-) Fajna będzie różnica wieku, podobno tak jest lepiej, bo im dziecko starsze jak mama drugi raz w ciąży tym większe prawdopodobieństwo, że nie będzie akceptować brata lub siostry. Zaszłaś w ciąże w trakcie połogu?

hej ja mam dwu miesiecznego synka karmie go piersia ale tez dokarmiam sztucznym mlekiem. Jakies dwa razy sie pokochalismy do konca. Jakie moze byc prawdopodobienstwo ze jestem w ciazy? od ok tygodnia mam lekkie bole w dolnej czesci brzucha. A okres...niewiem czy byl wydaje mi sie ze tak bo po plogu mialam krwawienia ale po jakims tygodniu lekkie plamienia przez ok3 dni. wiec to chyba mogl byc @. chcialabym drugiego dzidziusia....

witam@
urodziłam 4 miesiace temu wspaniałego synka:-)a nasza córa ma 5 lat więc wszystko super,ale..ja znowu jestem w ciąży:szok:karmiłam piersią i od czasu do czasu dokarmiałam mlekiem,dostałam okresu i potem.....zrobiłam sobie test,wyszły mi dwie kreski-jestem w ciąży.Piszecie ze jest super więź miedzy dziecmi,a ja sie obawiam że polegnę fizycznie i psychicznie...podczas obu poprzednich ciąż,miałam mdłości,wymioty i ogólne złe samopoczucie,teraz nie mogę pozwolic sobie na przerwe.Jak Wy dawałyście sobie radę??Strasznie się boję....:-(

witam@
urodziłam 4 miesiace temu wspaniałego synka:-)a nasza córa ma 5 lat więc wszystko super,ale..ja znowu jestem w ciąży:szok:karmiłam piersią i od czasu do czasu dokarmiałam mlekiem,dostałam okresu i potem.....zrobiłam sobie test,wyszły mi dwie kreski-jestem w ciąży.Piszecie ze jest super więź miedzy dziecmi,a ja sie obawiam że polegnę fizycznie i psychicznie...podczas obu poprzednich ciąż,miałam mdłości,wymioty i ogólne złe samopoczucie,teraz nie mogę pozwolic sobie na przerwe.Jak Wy dawałyście sobie radę??Strasznie się boję....:-(

Wiesz, ja myslę, że trzeba się dobrze zorganizować. Ja widzę sama po sobie,że im mniej mam czasu , tym bardziej zorganizowana jestem. Musisz dać radę, nie masz innego wyjścia. Na pewno będzie dobrze:tak: Fizycznie może być ciężko, ale pewnie ktoś ci będzie pomagał. Przy drugim, trzecim dziecku mamy już doświadczenie, więc jest łatwiej. Kiedyś jak dzieciaczki podrosną , będziesz miała fajną ekipę:-D Ja czasem żałuję,że wcześniej nie zdecydowałam się na drugie dziecko. Teraz córcia ma 2,5 roku i już sama je, śpi całą noc, wszystko mówi i jest po prostu mało absorbująca. I czasem myślę,że nie mam sił zaczynać od nowa, bo za długo czekałam.

na pewno racja jest w tym, ze im mniejsze dziecko,tym mniej jest dźwigania ... mi marzyły sie małe przerwy ale zdecydowałam sie jednak na ciaze po roku i 3 m-cach i teraz dźwigam 12 kg dziecko, które ciągle ma etap mama mama... :sorry:
najgorsze jest to ze chcę miec trzecie dziecko i tez boje sie małej róznicy, choć z jednej strony mi sie marzy... a z drugiej, boje sie ze zwariuje, bo nie mam ani nani, ani męża chętnego do pomocy przy małych dzieciach... wiem ze nie ja pierwsza i ostatnia, ale mimo to sie boje... :baffled: rzeczą decydująca jednak jest chyba same bycie w ciazy... pierwsza - zagrozona od 20 tygodnia, w drugiej na samym pocżatku miałam krwotok i juz teraz zaczyna sie skracac szyjka... boje sie ze mnie połozą do szpitala i zostawie w domu małe dziecko... :-(

hej hej :)

Moj synek ma juz pol roku nie karmilam od 5 miesiaca a dopiero teraz dostalam okres....wiec nici z dzidzi ale od maja zaczynamh starnka...

agrest - kobietko kochana ciesaz sie ze mozesz miec dzieci wejdz sobie na posta " staramy sie" tam kobietki po dwa lata probuja zajsc z ciaze i nie wychodzi....ja tez bym bardzo chciala aby roznica wieku moich malenstw byla jak najmniejsza wiec jezeli bym zaszla w ciaze w maju to bym urodzila w styczniu i bardzo tego pragne....a trzecie,....jezeli tyko bym miala swoje mieszkanie to nawet bym trzecie chciala......ale niestety mieszkamy u tesciow....serdecznie Ci gratuluje.

Renifer24- mi tez sie marzy drugie dziecie albo nawet i itrzecie i nie martw sie ja tez nie mam z nikad pomocy,......mimo iz mieszkam z tesciowa ona poprostu nie potrafi sie zajac dzieckiem dlatego mi nie pomaga/....a maz caly dzien w pracy wiec wiem cos o tym...a ja na dodatek jeszcze pracuje wieczorami....robie manicure tipsy i mam czesto kklientki jak moj maly juz spi :) takze glowa do gory!

reklama
ja też sobie myślę, że fajnie by było zaraz po urodzeniu zajść w kolejną ciążę. tylko z jednej strony pierwszą ciążę straciłam w 5tygodniu. teraz jestem od 4tygodnia na duphastonie i na zwolnieniu. na razie wszystko jest ok, dzidzia rośnie i na drugim usg było widać, że się strasznie wierci. lekarz 3 razy próbował zmierzyć karczek ;) a z drugiej strony obawiam się, że będę musiała szybko wrócić do pracy, bo kredyt mieszkaniowy się sam nie spłaci, a z jednej pensji to totalnie nie da rady. czyli jedyne wyjście zajść w ciążę jeszcze na macierzyńskim i pójść od razu na zwolnienie, żeby dostawać kasę z ZUSu.

Do góry