reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża po CHLO, Niska bhcg, pęcherzyk ciazowy,

Cześć dziewczyny, od razu mówię, że jestem pod opieką lekarza ale wiadomo, głowa pracuje :(
Ostatnia miesiączka 7.03
Owulacja 27.03 (opóźniona o tydzień )
Pozytywny test 7.04
Beta 8.04 24,6
Beta 14.04 89,9
USG 15.04 pęcherzyk ciążowy - wiek ciąży określany na 4t3d

To jest jakaś abstrakcja dla mnie, nie powinno być nic przy takiej becie, bądź ciąża pozamaciczna, a tutaj na USG pęcherzyk ewidentny nie dało się go pominąć, mam jutro powtórzyć betę i zadzwonić z wynikiem. Nie nastawiam się jakoś pozytywnie, to moja pierwsza ciąża po poronieniu 7 lat temu. Dodatkowo jestem dwa lata po operacji bariatrycznej gdzie zgubiłam prawie 70kg. Przeszukałam chyba wszystkie możliwe publikacje odnośnie ciąży po operacji bariatrycznej i owszem znalazłam takie informacje, że mogę mieć sfałszowany wynik bhcg i zdarzały się zdrowe ciąże przy znikomym bhcg. Jestem ciekawa czy tutaj może ktoś spotkał się z takim przypadkiem? Dodam, że nie mam żadnych nawet najmniejszych plamien, piersi okropnie bolą, lekkie skurcze macicy.

reklama
Przy takiej becie nie będzie nic widać to na pewno.
Co widział lekarz -to nie wiem bo raczej nie pęcherzyk .
Były tu przypadki ,że lekarz widział pęcherzyk, który później okazał się pseudo pecherzykiem .
Kontroluj bete dorzuć progesteron będziesz wiedziała na czym stoisz .

Zgadzam się jak powyżej, nie ma czegoś takiego jak zdrowa ciąża przy niskim bhcg. Poziom hormonu musi rosnąć aż do pewnego momentu, potem już to będzie się zmieniać, rosnąć wolniej, ale to mówimy o ciąży wyższej.

Jeśli chodzi o ciążę 4t3d to już na 100% bhcg powinno rosnąć i to w bardzo szybkim tempie.

Ale co to znaczy "zdrowe ciąze przy znikomym bhcg"? Kazda beta startuje od zera.

Masz nieprawidlowy przyrost tej bety. Nie nastawialabym sie pozytywnie. I poszlabym jednak do innego lekarza.
Nie zauważyłam że ta beta rośnie ale strasznie wolno.
Raczej nic z tego nie będzie...

Oby beta sama spadła bo jak nie to jest szansa na pozamaciczna 😭
Jestem po 2 ciążach pozamacicznych. Jednak pękła w domu 5 lat temu do szpitaka przyjechalam w stanie krytycznym z 2 ciaza leżałam 2 tyg w szpitalu była to wczesna ciaza więc lekarze nie mieli pewności. Dostalam w 5 tyg metotreksat, ale niestety w moim przypadku nie pomógł i 2 jajowod zostal usunięty. Tak więc bez szans na dziecko. Wszystkim kobieta z podobnymi przeżyciami życzę sily i nie wstydzie sie prosic o pomoc .

Jestem po 2 ciążach pozamacicznych. Jednak pękła w domu 5 lat temu do szpitaka przyjechalam w stanie krytycznym z 2 ciaza leżałam 2 tyg w szpitalu była to wczesna ciaza więc lekarze nie mieli pewności. Dostalam w 5 tyg metotreksat, ale niestety w moim przypadku nie pomógł i 2 jajowod zostal usunięty. Tak więc bez szans na dziecko. Wszystkim kobieta z podobnymi przeżyciami życzę sily i nie wstydzie sie prosic o pomoc .

Ale jak to bez szans. Przecież jest invitro.

reklama
Tylko to sie wiąże z adopcja komórki jajowej a dla nie których jest to ciężka decyzja i nie decydują się.

Jeżeli nie zostały usunięte jajniki to można skorzystać ze swoich komórek.
Tak samo jak są dziewczyny z dwoma niedrożnymi jajowodami i mają ciążę z in vitro na swoich komórkach.

Przy CP usuwa się zwykle same jajowody. Też dlatego, że steryzliacja kobiet w Polsce jest nielegalna. I każdy lekarz musi się potem z takiego zabiegu grubo tłumaczyć.

Do góry