reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża na clexane po poronieniu

wierzewmarzenia5

Fanka BB :)
Czy udało wam się donosić ciąże po poronieniu? (Puste jajo i biochemiczna były) teraz 6.tydzien, jutro wizyta. Beta rośnie ładnie. Było już 5100. Jestem na acard i clexane 0,4.
Udało wam się donosić na ty h lekach?

reklama
Ja jestem po 3 poronieniach i od następnej ciąży mam mieć heparynę właśnie bo acard już biorę. A jakie masz wskazanie do heparyny ?
Dużo dziewczyn mówi że ten zestaw bardzo pomaga :) ja też na to liczę ...

Ja jestem obecnie w 35 tc. Od początku na acardzie (teraz już odstawiony) i na clexane. Z tym że ja leki biorę z uwagi na przebyty zespół HELLP w pierwszej ciąży. Kolejną miałam biochemiczną i trzecią już od pozytywnego testu biorę leki.

U mnie po 3 wczesnych stratach wykryto trombofilię i w obecnej ciąży (37tc) lecę właśnie na heparynie. Także udało się. ☺️
Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę.

Czy udało wam się donosić ciąże po poronieniu? (Puste jajo i biochemiczna były) teraz 6.tydzien, jutro wizyta. Beta rośnie ładnie. Było już 5100. Jestem na acard i clexane 0,4.
Udało wam się donosić na ty h lekach?
Tak udało się. Mam dwa poronienia za sobą a teraz właśnie tulę 2 tygodniową córeczkę ❤️
Brałam acard 150 i clexane 0,4 a później 0,6.

Podpowiecie w jakim celu bierze się te leki? Moja gin też zasugerowała te leki ale nie zrozumiałam do końca o co chodzi. Od kiedy trzeba je brać?

Ja poronilam 3'razy kazda ciazs 11-12 tydz serduszko przestalo bic aktualnie jestem w 20 tygodniu i oby tak dalej biore neoparin ,,0,4 acard duphaston

reklama
Ja dopiero po 4 poronieniu dostałam zalecenie leków.
Mam Hashimoto, biorę euthyrox75. Acard zaczęłam już po ostatnim poronieniu po sugestii lekarki w szpitalu. Po pozytywnym teście dostałam neoparin 0.4 i luteine 100mg.
Mam nadzieję, że po 4 z rzędu (a w sumie 5) poronieniach będzie teraz dobrze.
Wczoraj miałam 1wszą wizytę, 5t3d. Pęcherzyk ciążowy i żółtkowy książkowe wymiary, więc zaczynam pomału mieć nadzieję 😊

Do góry