witajcie kochane zalozylam taki watek bo duzo sie o tym mowi ale jak to jest w praktyce czy ktoraz z was mamy blizniat trojaczkow itd miala swoja ciaze mnoga akurat po odtawieniu tabsow???bo duzo czytalam ze wlasnie po odstawieniu tabsow jest najwieksza szansa na mnoga ciaze a nieukrywam ze cieszylabym sie z 2 pod serduchem i maz tez prosze piszcie swoje zdanie na ten temat moze inne kobietki tez chcetnie poczytaja
reklama
Gemini81
Fanka BB :)
Podobno się tak zdarza, ale na pewno nie jest to żadną regułą.
Kiedy mówiłam komuś, że spodziewam się bliźniąt, to zawsze pierwsze pytanie brzmiało: czy w rodzinie były bliźniaki, a drugie czy brałam hormony ;-) W moim przypadku ani jedno ani drugie, po prostu się przytrafiły
Kiedy mówiłam komuś, że spodziewam się bliźniąt, to zawsze pierwsze pytanie brzmiało: czy w rodzinie były bliźniaki, a drugie czy brałam hormony ;-) W moim przypadku ani jedno ani drugie, po prostu się przytrafiły
yenefer
U mnie ciąża bliźniacza nie jest wynikiem odstawienia tabletek anty, ani jakichkolwiek innych wspomagających płodność. Natura tak zadecydowała.
Jednak moja koleżanka, zaszła w bliźniaczą ciążę właśnie kiedy "zapomniało jej się" wziąć tabletkę...Pewnie nie ma reguły, ale szansa na poczęcie bliźniąt jest na pewno większa - czego Ci życzę z całego serca! Nie wyobrażam sobie już nosić tylko jednego dzidziusia pod sercem
Jednak moja koleżanka, zaszła w bliźniaczą ciążę właśnie kiedy "zapomniało jej się" wziąć tabletkę...Pewnie nie ma reguły, ale szansa na poczęcie bliźniąt jest na pewno większa - czego Ci życzę z całego serca! Nie wyobrażam sobie już nosić tylko jednego dzidziusia pod sercem
Witam,
ja przypuszczam, że u nas to właśnie po tabletkach hormonalnych czekamy na bliźnięta:-):-) przez 3 miesiące przed ciążą leczyłam torbiel na jajniku Regulonem i zaraz po odstawieniu zaszłam w podwójną ciążę! W rodzinie mojej ani męża nie było bliźniąt.
Ale na 100% to tego nie mogę potwierdzić czy to przez tabletki...
Powodzenia:-)
ja przypuszczam, że u nas to właśnie po tabletkach hormonalnych czekamy na bliźnięta:-):-) przez 3 miesiące przed ciążą leczyłam torbiel na jajniku Regulonem i zaraz po odstawieniu zaszłam w podwójną ciążę! W rodzinie mojej ani męża nie było bliźniąt.
Ale na 100% to tego nie mogę potwierdzić czy to przez tabletki...
Powodzenia:-)
super ze ktos sie wkoncu odezwal :-) no ponoc po odstawieniu jajniki chca nadrobic prace no ale widze ze takie przypadki sie zdazaja bylam ciekawa zdania innych pan na ten temat ciekawe czy mi sie udalo zajsc i czy beda 2 czy jedno jak sie juz dowiem to napewno tu napisze
Gosia_x_bonus i gratis
moja ciąża jest ciążą genetyczną,że tak powiem, mój dziadek był z bliźniaków, ponoć dalej też gdzieś były, mamy siostra ma bliźniaki, więc nie spodziewałam się,że padnie na mnie, ale jestem przeszczęśliwa. Większość uważa,że jak bliźniaki to tylko z leczenia hormonami,in vitro itp., w tym roku coś czuję będzie wysyp bliźniaków bynajmniej w moim mieście zaczyna być już widać więcej pareczek
mamaEmilki2005
Justyna,potrójna mama...
U nas dokłądnie tak samo...Podobno się tak zdarza, ale na pewno nie jest to żadną regułą.
Na https://www.nasza-ciaza.pl/web/spolecznosc/artykuly piszą że mnoga ciąża jest znacznie bardziej prawdopodobna w przypadku brania tabletek.
Zresztą w wyborczej też kiedyś o tym pisali.
Zresztą w wyborczej też kiedyś o tym pisali.
reklama
motylicaja
Moja mam zaszla w ciaze z nami(blizniaki) tak poprstu naturalnie.....W naszej rodzinie nie ma zadnych blizniat.Wiec duze prawdopodobenstwo ze ja albo siostra bedziemy mieli bliznieta....
Ja tam bym sie cieszyla...osobicie
Ja tam bym sie cieszyla...osobicie
Podziel się: