reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciaza czy urojenie

reklama
Hej, mam takie pytanko. W połowie marca byłam w 4 tyg ciąży, ale niestety dostałam okres i lekarz powiedział że doszło do poronienia ale to był wczesny etap i wszystko się samo oczyściło więc możemy się starać o bobaska nie trzeba robić przerwy, więc tak też zrobiliśmy. Okres powinnam dostać 17.04 a nadal go nie ma, rano robiłam test i wynik negatywny. Dodam że od ok tygodnia muszę ciągle chodzić z wkładką bo mam, nawet nie wiem jak to napisać😅 ( ciągle jestem tam mokra, a czytałam że dużo dziewczyn w ciąży tak ma) możliwe że tak szybko druga ciąża pomimo że test jest negatywny?

Hej, mam takie pytanko. W połowie marca byłam w 4 tyg ciąży, ale niestety dostałam okres i lekarz powiedział że doszło do poronienia ale to był wczesny etap i wszystko się samo oczyściło więc możemy się starać o bobaska nie trzeba robić przerwy, więc tak też zrobiliśmy. Okres powinnam dostać 17.04 a nadal go nie ma, rano robiłam test i wynik negatywny. Dodam że od ok tygodnia muszę ciągle chodzić z wkładką bo mam, nawet nie wiem jak to napisać😅 ( ciągle jestem tam mokra, a czytałam że dużo dziewczyn w ciąży tak ma) możliwe że tak szybko druga ciąża pomimo że test jest negatywny?
mogą Ci hormony wariować i tyle

Skąd wiesz kiedy powinnaś dostać okres po poronieniu?
W którym tygodniu poroniłaś? Skontrolowałaś betę czy spadła do wyniku ujemnego?
Jest możliwe, że jesteś w ciąży zaraz po poronieniu, ale w twoim wypadku dużo niewiadomych. Duża ilość śluzu może być objawem Np owulacji.

Skąd wiesz kiedy powinnaś dostać okres po poronieniu?
W którym tygodniu poroniłaś? Skontrolowałaś betę czy spadła do wyniku ujemnego?
Jest możliwe, że jesteś w ciąży zaraz po poronieniu, ale w twoim wypadku dużo niewiadomych. Duża ilość śluzu może być objawem Np owulacji.
Poroniłam w 5 tygodniu a beta spadła kilka dni po juz

reklama
Po poronieniu okres przychodzi w ciągu 3-6 tygodni. Nawet przy wcześniejszych regularnych okresach jak w zegarku nie można przewidywać dnia okresu po poronieniu. Krwawienie czy zakończenie krwawienia to nie 1DC.
Jeżeli wiesz, że beta spadła do wyniku „ujemnego” a podejrzewasz ciąże to idź na po ranie krwi na beta hcg.

Do góry