reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża czy urojenia;)

Dziewczyny proszę dajcie spokój z tymi urojeniami! Tego juz się nie da czytać!
Test. Beta. Wizyta u ginekologa.
Po tym można stwierdzić ciążę.
Nie po wydzielinie, bólu jajnika czy zacmieniu księżyca....

reklama
A ja to nie ogarniam - nie potrafią wytrzymać dwóch tygodni, żeby zrobić test, nosi je ze zniecierpliwienia, to jak później dadzą radę wytrzymać 9 miesięcy ciąży???

Poprostu pytamy bo bardzo chcemy mieć dziecko. Wiemy że test i badanie na betę to potwierdzenie ciąży. Ale to potrzeba trochę czasu. A jak pojawiają się jakieś objawy to człowiek ma nadzieję ;)
Ja już jestem po jednej ciąży i bez obaw dalam radę wytrzymać 9 miesięcy ;)

Witam dziewczyny! Ja tez mam problem z okresleniem czy jestem w ciazy i rownierz zastanawiam sie czy to nieurojenia ;) moj cykl trwa 33 dni odziwo lekarz umnie stwierdzil owulacje 12 dc. Jakies 6 dni po owu strasznie bolal mnie jajnik nastepnego dnia drugi. A od ok. 5dni boli mnie podbrzusze czasami dosc intensywnie. Dodam ze tem. Niespada ponizej 37 mierze codziennie rano. Sluz taki bialy z przezroczystym. Oczywiscie test robilam i negatywny i teraz niewiem czy za wczesnie czy poprostu niewyszlo. @ ma byc dopiero za 5 dni! A mnie juz ciekawosc nosi.
To czekamy razem za @ ;)

Poprostu pytamy bo bardzo chcemy mieć dziecko. Wiemy że test i badanie na betę to potwierdzenie ciąży. Ale to potrzeba trochę czasu. A jak pojawiają się jakieś objawy to człowiek ma nadzieję ;)
Ja już jestem po jednej ciąży i bez obaw dalam radę wytrzymać 9 miesięcy ;)

Masz już dziecko i nie wiesz, że objawy, które niby odkrywasz, wmawiasz sobie, bo się ich doszukujesz na siłę?

Niestety tamte objawy nie były ciazawe :( okres przyszedł 13 kwietnia. Jednak dalej się staramy. Dzisiaj 2 kreski na teście ;) mam nadzieję że test jest wiarygodny ;) jutro akurat mam kontrolna wizytę. Możliwe że USG dopochwowe wykryje ciążę?

reklama
Niestety tamte objawy nie były ciazawe :( okres przyszedł 13 kwietnia. Jednak dalej się staramy. Dzisiaj 2 kreski na teście ;) mam nadzieję że test jest wiarygodny ;) jutro akurat mam kontrolna wizytę. Możliwe że USG dopochwowe wykryje ciążę?

Watpie aby cokolwiek USG wykrylo na tak wczesnym etapie. Pewnie nawet pecherzyk nie wyjdzie.
Poczekaj ze 2 tygodnie, wtedy pecherzyk powinien byc juz widoczny :)

Do góry