Słoneczko świeci
Fanka BB :)
Ja też, ale ledwo dlatego cieszyć się będę jak będzie gruba i widocznaJa widze 2kreske[emoji16]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja też, ale ledwo dlatego cieszyć się będę jak będzie gruba i widocznaJa widze 2kreske[emoji16]
Czyli wg Ciebie do którego tygodnia można pić alkohol, bo zarodek jest chroniony?Bez przesady. Przed terminem miesiączki różnie to może być a w razie czego zarodek jest chroniony.
Nie według mnie, a według zasad biologii człowieka. Niby jak alkohol miałby się dostać do zarodka ?Czyli wg Ciebie do którego tygodnia można pić alkohol, bo zarodek jest chroniony?
Jeżeli test wychodzi pozytywny to niby czemu dyskusyjne jest mówić o ciąży? Ja bardzo radykalnie podchodze do tematu alkoholu w ciąży i dla mnie nie powinno się pić już po tym jak wyjdzie test pozytywny.Nie według mnie, a według zasad biologii człowieka. Niby jak alkohol miałby się dostać do zarodka ?
Oczywiście niepicie nikomu nie zaszkodzi. Bardziej chodzi mi o to, że przed terminem miesiączki dyskusyjne jest w ogóle mówić o ciąży.
Ja widze 2kreske[emoji16]
Można śmiało powiedzieć, że nie powinno się pić alkoholu w drugiej fazie cyklu ani w ogóle. I dla mnie super, bo alkohol (tak jak palenie czy narkotyki albo leki) jest szkodliwy. Nie ma jednak możliwości, żeby czynniki zewnętrzne zaszkodziły tak wczesnej ciąży.Jeżeli test wychodzi pozytywny to niby czemu dyskusyjne jest mówić o ciąży? Ja bardzo radykalnie podchodze do tematu alkoholu w ciąży i dla mnie nie powinno się pić już po tym jak wyjdzie test pozytywny.