reklama
Nie wymiotuję właśnie, ale od kilku dni mam straszny ból. A można brać jakieś tabletki na żołądek, bo lekarza dopiero mam 12 sierpniaWymiotujesz? Ja w pierwszym trymestrze miałam straszne bole zoladka połączone ze zgaga, najczęściej po wymiotach.. Czułam jakby zoladek mi plonal.. Pilam miętę, na trochę pomagała albo mleko
gohya
Fanka BB :)
w 1 trymestrze lepiej nic nie brac, mi lekarz zakazał nawet espumisan, powiedział, że organogeneza niezakończona i jest to niebezpieczneNie wymiotuję właśnie, ale od kilku dni mam straszny ból. A można brać jakieś tabletki na żołądek, bo lekarza dopiero mam 12 sierpnia
A mi lekarz powiedział, że espumisan miga zabrać na zgagę każdy lekarz inaczej mówiw 1 trymestrze lepiej nic nie brac, mi lekarz zakazał nawet espumisan, powiedział, że organogeneza niezakończona i jest to niebezpieczne
A mi lekarz powiedział, że espumisan miga zabrać na zgagę każdy lekarz inaczej mówi
Najlepiej zapytaj w aptece o coś ziołowego bezpiecznego w ciąży
Pauletka891
Aktywna w BB
A może jesz za duże porcje? Ja miałam bóle po wymiotach, ale też taki że jak zjadłam za dużo to mnie łapał taki silny ból jakby mi ktoś ściskał żołądek i leciałam wymiotować. Jak zaczęłam jeść porcję malutkie a częściej to się troszkę uspokoiło. Piłam też miętę i czasami rumianek. Nawet jogurt dzieliłam sobie na 2 razy, żeby nie zjeść całego od razu. Potem ból mi przeszedł, to znów mnie zgaga męczy i wymioty.
Ale jeżeli po lekach nie czujesz ulgi itd to może umów się na telewizyte do gastrologa? Może on coś poleci?
Ale jeżeli po lekach nie czujesz ulgi itd to może umów się na telewizyte do gastrologa? Może on coś poleci?
reklama
Modusa
Fanka BB :)
W początkach ciąży miałam niewyobrazalny ból żołądka, porównywałam go z „zasuszeniem”, jakby ktoś mi na niego uciskał... potwornie i bywały dni, kiedy do tego dochodziło uczucie metalu w buzi. Nie brałam nic jedyne co pomagało to jedzenie często i mało oraz ssanie zwykłego cukierka owocowego.
W 15 tyg jak ręką odjął dolegliwości „odeszły” same
W 15 tyg jak ręką odjął dolegliwości „odeszły” same